top of page

Team Frankrig vandt kaotisk MXoN - The Hoff strålede


Motocross er nerve, motocross er fight og motocross er drama. Og Motocross of Nations er det hele, bare hundrede gange større og vildere. 2018 versionen af Hold VM i motocross blev et gigantisk brag, en dramatisk kamp imod fejl, styrt og tekniske defekter, og i sidste ende, afgjort på det yderste af neglene! Sikke et løb!

Heat 1

I første heat var alle øjne på Jeffrey Herlings, men i stedet var det Antonio Cairoli der styrtede i starten, og trak Desalle og Roczen med sig, sammen med en hel bunke andre. Derfor kunne Herlings smutte i front, men kun indtil han styrtede en halv omgang senere, så Jorge Prado kunne overtage føringen. Derefter fortsatte den nykronede verdensmester i MX2 med at føre an, i blændende stil, imens Gautier Paulin og senere Herlings, forsøge at fange ham og hans 250'er. Det lykkedes dog til slut for The Bullet, der vandt heatet foran Paulin og Prado. Eli Tomac tog fjerdepladsen og Clement Desalle blev 5'er, foran Cairoli. Der var dog dårligt nyt for hollænderne, da Calvin Vlaanderen måtte udgå med maskinskade, og samtidig fik en sten i øjet så han ikke måtte køre andet heat for lægerne. Hollændernes chance for at vinde var derfor næsten væk allerede. Efter første heat var det Frankrig der førte an.

Resultat:

1. Jeffrey Herlings - KTM - Holland

2. Gautier Paulin - Husqvarna - Frankrig

3. Jorge Prado - KTM - Spanien

4. Eli Tomac - Kawasaki - USA

5. Clement Desalle - Kawasaki - Belgien

6. Antonio Cairoli - KTM - Italien

7. Dylan Ferrandis - Yamaha - Frankrig

8. Hunter Lawrence - Honda - Australien

9. Colton Facciotti - Honda - Canada

10. Michele Cervellin - Yamaha - Italien

Heat 2

I andet heat var Glenn Coldenhoff alene til start for Holland, men han gjorde hvad han skulle, og The Hoff kørte sit måske bedste heat i år, og tog sejren sikkert. Samtidig var der en vanvittig battle royale om andenpladsen, imellem tre mand på MX2-cykler, og det endte med at Hunter Lawrence tog andenpladsen på imponerende vis. Da Frankrig samtidig røg i problemer, og Jordi Tixier udgik, så var Australien lige pludselig i spidsen. Jorge Prado tog tredjepladsen igen - hvilket var nok til at vinde MX2-klassen individuelt - imens Ben Watson, der ellers kæmpede bravt, måtte nøjes med fjerdepladsen. Jeremy Seewer blev sidste mand i top 5.

Resultat:

1. Glenn Coldenhoff - KTM - Holland

2. Hunter Lawrence - Honda - Australien

3. Jorge Prado - KTM - Spanien

4. Ben Watson - Yamaha - Storbritannien

5. Jeremy Seewer - Yamaha - Schweiz

6. Jeremy van Horebeek - Yamaha - Belgien

7. Harri Kullas - Husqvarna - Estland

8. Dylan Ferrandis - Yamaha - Frankrig

9. Justin Barcia - Yamaha - USA

10. Mitchell Evans - KTM - Australien

Heat 3

Og så skulle det hele afgøres i andet heat, hvor det hurtigt viste sig, at Glenn Coldenhoff og Jeffrey Herlings bare var bedst på dage, og så simpelt var det. Coldenhoff skød frem i front, og der blev han til målflaget, til hvad der var hans bedste præstation i karrieren, imens Herlings pløjede sig op igennem feltet til andenpladsen. Det var nok til den samlede tredjeplads i konkurrencen, og til at vinde Open-klassen og MXGP-klassen henholdsvis. Vlaanderen var efterfølgende ulykkelig, og var ikke med på podiet. Titlen blev dog afgjort i det der skete efter hollænderne, hvor Alessandro Lupino og Antonio Cairoli - uden briller - kæmpede imod en heroisk kørende Gautier Paulin hele heatet, indtil franskmanden til slut trak fra. Da Jordi Tixier samtidig kørte i mål som nummer 14, så kunne jublen bryde ud for femte gang i træk for franskmændene. Og der blev sendt mange stikpiller til dem der havde kritiseret holdet. Lidt held skal der også til.

Samlet, Nationer:

1. Frankrig

2. Italien

3. Holland

4. Australien

5. Storbritannien

6. USA

7. Belgien

8. Spanien

9. Estland

10. Tyskland

Samlet, MXGP:

1. Jeffrey Herlings - KTM - Holland

2. Gautier Paulin - Husqvarna - Frankrig

3. Antonio Cairoli - KTM - Italien

4. Eli Tomac - Kawasaki - USA

5. Tanel Leok - Husqvarna - Estland

6. Clement Desalle - Kawasaki - Belgien

7. Ken Roczen - Honda - Tyskland

8. Jose Butron - KTM - Spanien

9. Colton Facciotti - Honda - Canada

10. Cody Cooper - Honda - New Zealand

Samlet, MX2:

1. Jorge Prado - KTM - Spanien

2. Hunter Lawrence - Honda - Australien

3. Dylan Ferrandis - Yamaha - Frankrig

4. Ben Watson - Yamaha - Storbritannien

5. Michele Cervellin - Yamaha - Italien

6. Jago Geerts - Yamaha - Belgien

7. Martin Barr - Husqvarna - Irland

8. Aaron Plessinger - Yamaha - USA

9. Jess Pettis - Yamaha - Canada

10. Anthony Rodriguez - Yamaha - Venezuela

Samlet, Open:

1. Glenn Coldenhoff - KTM - Holland

2. Alessandro Lupino - Kawasaki - Italien

3. Jeremy van Horebeek - Yamaha - Belgien

4. Max Anstie - Husqvarna - Storbritannien

5. Max Nagl - TM - Tyskland

6. Harri Kullas - Husqvarna - Estland

7. Justin Barcia - Yamaha - USA

8. Mitchell Evans - KTM - Australien

9. Pascal Rauchenecker - KTM - Østrig

10. Jeremy Seewer - Yamaha - Schweiz

Som en fodnote tillader MX-Inde sig at sige, at vi havde forventet en del mere af amerikanerne. I det hele taget blev de AMA-baserede kørere pillet fra hinanden og udstillet. Næste år venter sandet i Assen.

Foto: VitalMX / GuyB

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page