MX-Index Awards 2018 - Afstemningen er åben!


Det er december! Og I ved hvad det betyder, drenge og piger! Det er blevet tid til årets højdepunkt, nemlig at få uddelt endnu en gang MX-Index Awards. Det er niende år i træk, at MX-Index sender anerkendelse ud til dem der har klaret sig flot i dansk motocross, og det er efterhånden blevet noget, som vi glæder os morderligt til hvert år! 2017 var et fantomår for dansk motocross, og hvor er det bare skønt når den slags tendenser fortsætter! I dag åbner afstemningerne, og vi håber at mange vil give deres mening til kende! Sidste år havde vi over 1000 mennesker der gav deres besyv med, og det håber vi selvfølgelig også at der er i år! Lad bedste kører vinde!

(Vi er heldigvis et lille land med absurd meget talent i motocross, så vi smider lige en disclaimer mere, da vi altid har alverdens gode mennesker på linjen i sekunderne efter offentliggørelsen af listen: Hvis vi kunne, så nominerede vi gerne 20 mand – og kvinder – i hver kategori – og tro os, i år har der været næsten så mange der fortjente det – men det ville blive et farligt rod og skruen uden ende. Så vi blev nødt til at skære helt ind til benet, selvom det smertede i de gamle crosshjerter. Dansk motocross har haft endnu et fantastisk år, hvilket gør ting som en prisoverrækkelse til et helvede – men vi elsker det! For det er med til at bringe verdens bedste sport, endnu bredere ud! Og det kan vi takke alle de dygtige kørere for. I sidste ende, er det jer der sørger for at vinde folkets hjerter. Bliv ved med det!)

Afstemningen slutter 18/12 2018.

(Som altid opfordrer vi til god ro og orden i afstemningen. Ikke noget snyd, det kan hurtigt gå ud over jeres favorit-kandidat, at vi skal til at rette op på det, og det synes vi ville være synd. Keep it fair people. Afstemningerne holder selv øje med snyd og platugleri.)

Nominerede, ”Årets Motocrosskører 2018”:

Tidligere vindere: 2017: Thomas Kjer Olsen – 2016: Thomas Kjer Olsen – 2015: Julie Dalgaard – 2014: Kim Sørensen – 2013: Glen Meier – 2012: Catja Rasmussen (Første år med afstemning) – 2011: Stefan Kjer Olsen – 2010: Stefan Kjer Olsen – 2009: Rasmus K. Jørgensen

1. Thomas Kjer Olsen

Den her kan ikke komme som et chok for nogen. Thomas Kjer Olsen har vundet prisen som Årets Motocrosskører her på MX-Index de seneste to år, og i år er han igen på listen med kandidater. Den danske fabrikskører har allerede ryddet rekorder i VM, og han bliver bare ved. Endnu en bronzemedalje i MX2-klassen blev det til i 2018, sammen med endnu en GP-sejr. Thomas er en af de absolut bedste i verden, og for det, er han selvfølgelig en kandidat til en MX-Index Award nok engang.

2. Nichlas Bjerregaard

Året er måske ikke gået helt som Nichlas havde håbet på, men når han har siddet på sin 450’er, så har der været fart over feltet. Nichlas er på listen for sin flotte DM-titel i MX1-klassen, der kom i hus i hans første år i samme klasse. Der har været modvind på vejen, men til slut var der ingen tvivl om, at Bjerregaard havde kæmpet sit mesterskab i hus med mod og mandshjerte.

3. Mathias Jørgensen

Den har været længe undervejs – den DM-titel. Mathias Jørgensen har været lige ved og næsten mange gange, men i år var der ingen tvivl. Den sjællandske ”veteran” i klassen leverede iskoldt når der var behov for det, og han viste sig som den stærkeste ved adskillige lejligheder til DM. Desuden havde han også flere gode præstationer til de svenske mesterskaber, men det er altså for sin DM-titel, at han er nomineret i år.

4. Sara Andersen

De danske damer gør det rigtig godt. Der er ikke så meget mere at sige. Sara Andersen kørte et rigtig flot 2017, og det fulgte hun rigtig godt op i år. Sara genvandt sit Europamesterskab for kvinder, og så var hun også en del af holdet, der hjemtog Motocross of European Nations-sølvet for damer. For det, er hun nomineret til en MX-Index Award i år.

5. Mikkel Haarup

Sæsonen bød både på op- og nedture for Mikkel Haarup, men der er ingen tvivl om, at det danske stortalent er en af favoritterne til EM-titlen i MX2 næste år. Mikkel var desuden på podiet i EMX250-klassen i år, hvor han også vandt et par heat, ligesom han også var den helt store oplevelse til Coupe de l’Avenir sidst på sæsonen, hvor han vandt alle heat og hjalp Danmark til en sølvmedalje.

6. Julie Dalgaard

Nordisk mesterskab blev i år afholdt i Danmark, og der findes intet bedre, end når danskerne er bedre end de pokkers svenskere og nordmænd. Julie Dalgaard har kørt lidt forskelligt i år, men da det gjaldt, og hun skulle forsvare sit nordiske mesterskab fra 2017, så gjorde hun det med stil, og blev nordisk mester for kvinder igen. For den præstation, er hun på listen.

Nominerede, ”Årets Motocrosstalent 2017”:

Tidligere vindere: 2017: Mads Fredsøe – 2016: Frederik Højris – 2015: Bastian Bøgh Damm – 2014: Mikkel Haarup – 2013: Danni Højris – 2012: Thomas Kjer Olsen (Første år med afstemning) – 2011: Nichlas Bjerregaard – 2010: Mathias Gryning – 2009: Mathias Jørgensen

1. Jakob Madsen

Jakob Madsen har repræsenteret Danmark blændende flot i år. Han kæmpede lidt med det i løbet af EM-kvalerne, der også blev hæmmet lidt af skader, men hvad gør det, når bare man leverer til den sidste afdeling? Og det gjorde Jakob. En fantastisk sølvmedalje blev det til, da EM i 65cc skulle afgøres i Tjekkiet, og for det er han nomineret til at blive årets talent.

2. Jakob Frandsen

Jakob Frandsen har været flyvende til DM i 65cc, hvor han vandt titlen med maksimumpoint. Han har desuden også været godt kørende til EM, og vist flaget ved andre internationale løb. Det lover godt for fremtiden, men Jakob er dog på listen i år, for sin suveræne DM-titel.

3. Tobias Caprani

Vi har været meget imponerede over Tobias Caprani i år. Allerede fra første færd, har det været tydeligt at ungersvenden fra Randers, havde lagt meget på sit repertoire i løbet af vinteren. Det beviste han ved at vinde DM i 85cc, ligesom han også flagede flot med Dannebrog ved mange internationale løb, og var eneste danske islæt, da EM i 85cc skulle afgøres i Tjekkiet. Tobias er på listen for sin flotte DM-titel.

4. Magnus Smith

Magnus har kørt sin første sæson i 125-klassen, og han valgte at tage kampen op i A-MX2 med det samme. En ubarmhjertig beslutning, men samtidig en der lod til at være rigtig. I hvert fald kom han på podiet til Yamaha bLU cRU Cup, der kørtes sammen med den sidste VM-afdeling i Italien, ligesom han igennem Yamahas Masterclass-program, gjorde sig fortjent til en fuld EM-sæson næste år. For den præstation, er Magnus på listen.

5. Rasmus Pedersen

Vi plejer altid at nominere den danske mester i 125 Junior-klassen, og sjældent har der været mindre tvivl om, hvem der skulle være mester. Rasmus Pedersen har vundet alle afdelinger og alle heat, og han har desuden også vist god fart på sin 125’er, til enkelte EM-afdelinger i løbet af året. Det er en gut med fart på, og han er på listen for sin DM-titel.

6. Oscar Brix

Oscar har virkelig åbnet øjne i år. Ikke nok med at han suverænt vandt Nordisk Mesterskab i 85cc, så Danmark igen kunne sole sig over vores nabolande, så har han rykket sig helt utrolig meget i løbet af vinteren, og det fortjener altid et bifald. En bronzemedalje i DM blev det også til for Oscar, men det er for hans NM-titel at han er på listen.

Årets DM-A afdeling:

Vinder 2017: Randers MotorSport (RMS)

Vinder 2016: Hedelands Motorklub (HM)

Vinder 2015: Holstebro MotoCross Club (HMCC)

MX-Index er meget afhængige af DM-A klubbernes velvilje og gode hjerter når vi kommer rundt, så prisen til årets DM-A afdeling er kommet for at blive. Vi synes der skal lidt fokus på det store arbejde klubberne gør, med at organisere flagskibet i dansk motocross. DM er i rivende udvikling disse år, og det kan ikke understreges nok, hvor meget vi synes at den udvikling skal have support, for at gøre motocross endnu større. Hvem der vinder? Det afsløres sammen med de andre vindere!

Find afstemningerne her, eller under AWARDS i menuen!

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
fxr.jpg
Facebook Nyheder