top of page

Hvad venter vi på? Herning SX


Det bliver mørkt over middag, og skoven er falmet så trindt om land, at kongeriget kunne skrive autografer ud til en dokumentarfilm om Skotland. Efter at sommeren har solkysset kinder og kastet pletskoldning i grams, har efteråret nu meldt sin ankomst i entréen, og er siden sjosket ind i køkkenet uden at smide træskoene. Hvis ikke frosten bider, så gør pladderet. Du slår knude på dig selv, blot for at holde varmen, og du puster i hænderne, inden du tager en slurk fra den dampende kop foran dig. Den er fyldt til randen med Red Bull varmet i elkeddel, blandet med ingefær og et skud sortkrudt, bare for at det skal kunne mærkes. Enhver crossbane fra dit kammer og til Kongeåen er svøbt i snotnæsede klimaforhold, og vinterklare klæder, der æder bremseklodser, kædestyr og mandsmod, hurtigere end du kan nå at samle flasker til noget nyt. I skuret har du pyntet dit kæreste eje op med afrivningskalender, så den kan følge med i, hvornår I igen kan gøre den lokale bane usikker, og du kan da i det mindste glæde dig over dit nye kørenummer til næste år. Nummer 3. Ligesom Jeff Ward. I den gode tid. Da mænd var mænd. Og mus var mus. Din bedste ven, ”Cagiva-Bjarke”, er netop blevet kørt til udpumpning efter at have drukket før omtalte drik. ”Jeg skal nok nå ud til første heat, træner,” mumlede han i vildelse inden de slæbte ham væk, og nu sidder du blot alene, stirrer ud i regnen og mindes dengang i august, da du viste micro-kørerne hvem der var boss. (”Bare væk, småkravl! Nu skal far her denondelynemig’ vise jer hvordan det skal gøres!” Resten ligger stadig på Youtube, med over 2 millioner views. ”Moron cases 1-meter double, sprains ankle and cries.”)

Nej, for en ægte motocross-fan, kan vinteren virke lang. Der er måneder til at DM starter igen, og den generelle danske sæsonstart i slutningen af marts, synes pludselig længere væk, end en proaktiv tanke på Christiansborg. Men frygt ej, for et sted på vejen – imens vinteren stadig maser sit bryske fjæs ned over Danevang, så er det årlige supercross i Herning der, til at dulme dine abstinenser og redde dig igennem. Når du har kæmpet dig igennem julemåneden og udpakket de gaver du har ønsket dig – pyjamas med nummer på, titanium-fodhvilere og en signeret idolplakat af Jean-Michel Bayle – så er der ikke så længe til, at det brøler i BOXEN i Herning, og vinterens højdepunkt giver kunstigt åndedrag til din længsel efter cross.

Når næste års udgave af Herning Supercross ruller over den jyske hede, så er det for gang nummer 25, at der køres. Traditionen startede i midten af 90’erne, i Herning Messecenters runde hal, men siden 2010 har der været kørt i den imponerende multihal kun et stenkast derfra, hvor 4000 m2 lægger underlag til supercross og freestyle motocross, i hvad der har udviklet sig til et af de største events i regionen af sin art. Over en uge bygges der en international supercross-bane på arena-gulvet, der skal tage pusten fra publikum, og give de bedste betingelser for nogle af kontinentets bedste til supercross – der igen til februar kigger forbi Danmark. Men arenaen er også et slaraffenland for freestyle motocross, og ikke mindst de små 50cc og 65cc-kørere, der også er på pletten, for at vise, at motocross er en sport for alle aldre – og alle mennesker. Motorbladet har desuden snuset lidt omkring, blandt de danskere der allerede nu ligger og træner supercross, og det lader til, at et par af de tunge danske drenge, har planer om at vise talenterne i BOXEN, som det næsten er blevet en tradition.

Så vil du have et motocross-fix i vinterkulden – eller kender du måske en der skal snuse mere til verdens bedste sport? Så kunne du tage ham under armen til BOXEN, så I er klar til at ramme banerne, når foråret igen kigger frem fra sit hi!

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page