Supercross-show fejrer 25 års jubilæum


Yamaha SuperCross & Freestyle Show er et af de mest populære supercross-arrangementer i Europa. I år fylder det et kvart århundrede.

185.334. Så mange gæster har igennem tiden år oplevet det action-fyldte Yamaha SuperCross & Freestyle Show. Når Jyske Bank Boxen d. 8.-9. februar 2019 smækker dørene op til en kæmpestor supercrossbane, er det 25. gang, at MCH danner rammen om showet.

Den legendariske, spanske motocross-ekvilibrist Edgar Torronteras kommer til Herning til jubilæet, og det bliver et særligt gensyn, da han i en alder af kun 16 år var med til Supercross i MCH's runde hal B i 1998.

I det hele taget bliver der fyret op for et brag af en jubilæumsfest med et hæsblæsende løb og et spektakulært show i verdensklasse. De bedste kørere og verdensstjerner, som formår at tæmme de vilde kubikmaskiner, kommer med nye og nervepirrende tricks.

- Vi har kørt en teknisk svær og udfordrende bane i stilling for at skabe en indendørs legeplads til adrenalinhungrende supercrosskørere fra både ind- og udland, og banen kan udfordre selv nogle af verdens bedste i disciplinen, lyder det fra Lars Green fra arrangøren ASP Event.

Deltagere fra otte nationer kæmper om titlen som ”King of Herning” i årets SuperCross. Ryan Breece fra USA er med fra start, og han kan udfordre de mange franske talenter som for eksempel Kevin Ballager, Julien Lebeau, Charles LeFrançois og Florent Richier, som er den mest vindende SX-deltager med hele fem ”King of Herning”-titler. Desuden kommer franske Tom Pages, som er verdens ubetinget bedste freestyle-kører. Han medbringer det vildeste dobbelt-backflip og en masse andet freestyle. Danske Mathias Jørgensen kommer hjem fra USA for at deltage i kampen om pokaler. Han har skrevet dansk historie ved at kvalificere sig til finalen ved AMA SX i Anaheim, Californien.

Også morgendagens stjerner deltager i showet, nemlig i KTM SX kids cup 50cc samt en Yamaha YZ65CUP-klasse. De yngste deltagere er blot fem år.

Oplev suset

Showet afsluttes traditionen tro med et forrygende Freestyle Show, hvor ufattelige tricks vil blive udført i vilde højder oppe under Jyske Bank Boxens tag. Kombinationen af brølende motorer, fart og modige tricks giver et sus igennem publikum.

Igen i år kan publikum udvide oplevelsen med et besøg på udstillingen Motorshow i MCH’s haller lige ved siden af Jyske Bank Boxen. Her kan man opleve alle de kendte motorcykelmærker, lækre biler, tilbehør og masser af aktiviteter. De to arrangementer skaber sammen en unik og anderledes motorsportsoplevelse, hvis lige ikke findes i Danmark.

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
fxr.jpg
Facebook Nyheder