top of page

Jørgensen gør status


Den amerikanske supercross-sæson lakker imod enden, og det gør den også for danske Mathias Jørgensen. Sidste runde i Las Vegas venter i weekenden, men inden da, gør han lige status på sit USA-eventyr, ligesom han også sætter nogle ord på første DM-afdeling i Næstved, og hvad der måske venter, når han lægger hjelmen på hylden.

Mathias Jørgensen: "Næstved, kom egentlig i stand rigtig sent. Men da jeg fik muligheden igennem en af min sponsorer Claus Haugaard, for at tage hjem og repræsentere mit gamle team GG Racing på deres hjemmebane, og der hvor jeg afsluttede DM, tøvede jeg ikke, selvom det var med minimal forberedelse. Jeg vidste at jeg var i rigtig god from, så det ville hjælpe mig, skønt det med min motor og affjedring gik galt. Nu er SX-sæsonen ved at være slut, og det bedste ved den har helt klart været de Main-events jeg har været med i, og det at kvale ind til A1, som ingen havde regnet med, slet ikke med den brækkede fod lige op til. Jeg har lært en masse, både om sporten og industrien. Det største har været folk der ikke har støttet mig før, som pludselig har vendt sig til følgere. Og så at det danske MX-miljø kommenterer og følger med. Det er super fedt med støtten! Jeg regner med at køre de 2 første udendørs-afdelinger herovre, da de ligger i Californien. Og det bliver nok på en Honda, som jeg er igang med at få kørt lidt ind.

Min plan med USA er at lære og opnå mine egne mål, og jeg har allerede lært en masse. Men mine egne mål er ikke opnået. Det her har været et læreår for mig. Og dem jeg kæmper side om side med, har kørt det her i 4-6 år. Så jeg er ikke færdig endnu, selvom alderen snakker lidt imod engang imellem. Det skal lige siges, mit eventyr aldrig var blevet til noget, uden nogle fantastiske mennesker, som har investeret både tid og penge i at hjælpe mig på vej. Og jeg er dybt dybt taknemmelig. Personerne bag dette er Henrik Simonsen/ HS-Truck, Mick Sørensen/ Au2Rep Sorø, Claus Haugaard/ Haugaard AS, Martin Christensen/ AGA tools, Mikael Andersen/MA-Engines, Bihr Nordic, Gottlieb, Martin, Thomas, Lasse Grebert. Mit største ønske for fremtiden, er at kunne hjælpe andre unge mennesker til at udleve deres drøm - enten hjemme i Europa, såvel som i USA, og at vejlede dem i at gøre det rigtige her i sporten, samt at guide dem til de folk de behøver. Men alt det bliver når jeg takker af og siger at jeg har opnået mit, da jeg ikke vil gå ind i noget halvt. Som en slutnote kan det sige, at jeg savner alt familie og venner hjemme i Danmark. De 9 timers forskel gør man næsten ikke får snakket. Det er nok det hårdeste ved at være afsted."

Foto: Louise Jensen-Petersen

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page