Stærke danskere på Imola!

Danskerne gjorde det flot, da femtende afdeling af VM, bragede over legendariske Imola. 

Thomas Kjer Olsen er klasser bedre end alle andre i feltet - måske lige med undtagelse af Jorge Prado. Og det var da også de to, der lod konkurrenterne køre om resten i dag. Prado tog sejren, imens Thomas sørgede for at spanieren dog fortsat må vente med at blive kåret som verdensmester, da danskeren sluttede som 2'er. Maxime Renaux kørte sig på podiet for første gang nogensinde.

Thomas Kjer Olsen: "Det føles fantastisk at være tilbage på podiet. Lommel var en hård afdeling, så det var fantastisk at tage andenpladsen her. Vi lavede nogle ændringer på cyklen til det her GP, og de ser ud til at have virket! Teamet har gjort det fantastisk, for at få mig til at føle mig tilpas på cyklen og det synes jeg man kunne se i dag, selv på en krævende bane som denne her. Jeg gav mig fuldt ud i dag, havde nogle gode dueller, og jeg er glad for at slutte på podiet."

I MXGP-klassen var der fest, allerede efter første heat. Skønt han kørte med nerverne udenpå tøjet, og lavede en del fejl, så gjorde Tim Gajser arbejdet færdigt. En femteplads var nok, og så kunne jublen bryde ud, da han derved ikke længere kunne hentes i tabellen. Tredje verdensmesterskab til sloveneren, og det første siden 2016. Og han sluttede tilmed på podiet, da en andenplads i andet heat, rakte til den samlede tredjeplads, efter Glenn Coldenhoff og Jeremy Seewer.

Kvindernes VM-afdeling skulle også afgøres, og her så det længe godt ud for Sara Andersen. Danskeren kørte sig blændende op på andenpladsen, og havde kurs mod podiet, men desværre styrtede Sara voldsomt. Hun kom heldigvis op igen, men måtte tage til takke med femtepladsen. De danske kørere er lavet af noget specielt. Line Dam var også godt kørende, og fik revanche fra i går, med en god håndfuld point.

I EMX2t var Nikolaj Skovgaard igen i ilden i dag, og danskeren formåede at få point med sig hjem.

Næste afdeling af VM er i næste weekend i Uddevalla, hvor MX-Index er på pletten. Lad os gøre det til en rød/hvid keddel, for de danske kørere!

Find alle resultater fra weekenden her: https://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx

Foto: Juan Pablo Acevedo 

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
fxr.jpg
Facebook Nyheder