top of page

Fænomenale danske piger i Tyrkiet!


VM er rykket til Tyrkiet i denne weekend, til eksotiske og mundrette Afyonkarahisar, og stoppet markerer det næstsidste på kalenderen - Det sidste, hvis vi kigger på VM for kvinder. Og det var de danske piger, der stjal fokus i det tyrkiske, da bommen først faldt til dagens heat!

Sara Andersen var nemlig den helt store oplevelse i kvindernes første heat, da hun førte det meste af heatet, og til slut tog en velfortjent andenplads over stregen! Verdensklasse af Sara, og det lover godt for andet heat i morgen. Samtidig var Line Dam ikke langt efter, og efter en flot start, så sluttede Line heatet som nummer 5! Super stærkt gået af de danske piger, der virkelig banker på til nøgleroller i næste års VM! Courtney Duncan vandt heatet, og sikrede sig samtidig sin første VM-titel.

Samtidig omsluttede mystikken imidlertid feltets tredje dansker - Thomas Kjer Olsen. Den danske sølvvinder kørte en enkelt omgang på banen i Tyrkiet, og det var i tidskvalen. Han kom ikke ud til fri træning, og vi så ham heller ikke på banen til kvalheatet. Vi håber selvfølgelig TKO er ok. I stedet var det Jorge Prado, der løb med endnu en knusende sikker sejr, og det foran en imponerede Roan van de Moosdijk, der kæmper både for sin første VM-succes, og en plads på team Holland til MXoN. Maxime Renaux snuppede tredjepladsen, foran Jago Geerts og Tom Vialle. I MXGP-klassen, så det ud som om at Tim Gajser skulle stikke af med tingene, men et styrt, ændrede på den plan. Glenn Coldenhoff arvede førstepladsen, som han med nød og næppe forsvarede overfor Jeffrey Herlings helt indtil målstregen. Efter de to, kom Jeremy Seewer over mål som nummer 3.

Til slut skal der også lyde et par rosende ord til Manuel Iacopi, Brad Anderson og Mike Kras, der formåede at levere spændende race i EMX2t-klassen, der ellers var dømt relativt komisk, da der kun var 6 kørere til start. Det mesterskab skal også afgøres i morgen.

Du kan finde alle resultater fra Afyon her: http://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
fxr.jpg
Facebook Nyheder
bottom of page