- Man skal jo tro på det!


At Malou Jakobsen er et af de største talenter i motocross for kvinder - både i Danmark og i Europa - er der vist ingen der kan benægte. I en alder af 14 år, har hun formået at tage yderligere syvmileskridt i denne sæson, hvor resultaterne og tempoet bare er blevet bedre og bedre. Vi tog derfor en god lang snak med hende, for at høre hvordan hun selv har oplevet 2019, og om hvad der kommer til at ske til næste år.

MX-I: "Hvordan har du forberedt dig på sæsonen?" Malou Jakobsen: "Forberedelserne startede allerede i vinteren 2018. Vi kørte vores camper i vinterhi i Spanien og fløj gentagende gange ned henover hele vinteren, for at give mig den optimale mulighed for at få så mange timer på crosseren som muligt. Der er ingen tvivl om at vintersæsonen sydpå giver mig rigtig meget. Jeg får muligheden for en fed træning, for det meste i super godt vejr, en masse timer på cyklen, og jeg får også muligheden for at træne sammen med andre kørere fra resten af Europa. Den sparring med de andre kørere - deriblandt også en del danske kørere - hjælper mig rigtig meget i udviklingen, ikke mindst med min kørsel, men også med mit mindset omkring mine muligheder. Jeg har formået at kombinere det med min skole, som støtter op omkring mit projekt, så vi flyver gerne om fredagen og så er jeg retur på skolebænken om mandagen klokken 10. Når jeg er i Danmark sørger jeg for at holde fokus på skolen og derudover en masse løbeture, for at holde konditionen ved lige.

MX-I: "Hvordan håbede du at det ville gå inden sæsonstart?" Malou Jakobsen: "Jeg kører for at vinde. Så selvfølgelig håbede jeg på at nå de mål jeg havde sat mig for 2019."

MX-I: "Og hvordan er 2019 gået?" Malou Jakobsen: "Mit mål i år var at vinde EM 125cc og blive i top 10 i hele dameklassen. Jeg gjorde alt hvad jeg kunne, men ét løb ud af alle afdelingerne ødelagde EM for mig. Jeg var så uheldig at jeg var med i et større crash ved en start, så min crosser ikke kørte optimalt, og det gjorde at jeg på ingen måde kunne køre mig op. Det løb ødelagde det hele. Jeg tabte guldet med sølle 4 point. Målet for DM Dame var selvfølgelig at vinde. Jeg ved godt det er højt sat, for det er nogle hurtige damer jeg kører imod, og grundet mine kun 14 år så har de jo en del mere erfaring end jeg har. Men man skal jo tro på det! Og lige nu er jeg kun 3 point efter Catja Rasmussen som fører DM. Afgørelsen er i denne weekend og jeg håber naturligvis at DM falder ud til min fordel! Jeg har i år kørt for KTM Skandinavien og har derfor også haft muligheden for at deltage i 4 afdelinger af det svenske mesterskab. Det har virkelig været lærerigt, også fordi banerne i Sverige bliver lavet som VM baner. Jeg havde ingen forventninger til deltagelsen, men jeg formåede at placere mig som 3. og 5. til sidste afdeling, og ved sæsonens afslutning blev jeg kåret som Årets Rookie i MX Women."

MX-I: "Hvordan har du udviklet dig i år?" Malou Jakobsen: "Det er klart at jeg føler mig mere sikker på cyklen nu, da det er andet år jeg kører 125cc. Jeg føler at jeg er meget mere stabil på cyklen og tør tage flere chancer."

MX-I: "Hvad skal der ske næste år?" Det må tiden vise, men jeg håber da på jeg skal tage guldet til EM125 cc til næste år, så der kommer jeg da bestemt til at deltage. Derudover så kører jeg naturligvis DM Dame og nu bliver jeg jo 15 år til næste år, så jeg skal nok også prøve lidt kræfter med et par VM-afdelinger. De afdelinger hvor det er muligt kommer jeg også til at deltage i det svenske mesterskab."

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
fxr.jpg
Facebook Nyheder