Jørgensen godt fra land


Mathias Jørgensen er i Canada, for at forberede sig til endnu en vinter i det nordamerikanske, og vi fik et par ord fra ham på, hvordan det er gået med at komme i gang hos det nye Kawasaki-team, det første løb i den canadiske SX-serie, og hvad den nærmeste fremtid bringer.

Mathias Jørgensen: "Det er faktisk gået sådan halv skidt med at komme i gang. Her i Canada, hvor jeg bor med teamet, er der ingen supercross-baner at træne på - kun sådan en mini SX-bane, hvor alt kan hoppes i første gear, og på andendagen på cyklen fik jeg det tillige mega skidt, formentlig pga at jeg havde drukket vand fra vandhanen, selvom de sagde at det kunne man godt. Så jeg gik lige fra onsdag til lørdag, hvor jeg havde det jævnt skidt, og overlevede på kiks og Coca-Cola. Det var ikke fedt, men jeg fik samlet mig sammen og viste noget når det gjaldt. Teamet er rigtig flinke. Teamchefen er fløjet til Europa for at forhandle med nogle sponsorer, så mig og mine 3 andre teammates er lige alene pt. Og man må sige det er nogle erfarne gutter jeg er sammen med. De har boet hele deres liv på træningsbanerne, den ene hos Milsaps og den anden hos Ricky Carmichael, så de har et fedt knowhow at trække på.

Weekenden til første omgang Canada SX, startede ud med at jeg lige skulle lære cyklen ordentligt at kende, og banen også, så jeg var ikke super hurtig i træning eller tidskval. Henholdsvis 8 og 10. Men jeg fik skudt kværnen godt afsted som 4'er i første start, hvor jeg kæmpede mig op som 2'er og røg ned som 3'er, hvor jeg sluttede. I andet heat er jeg også utrolig godt nede i første sving igen. Men jeg bliver så ryddet af en KTM fra indersiden, så vi ligger pludselig 4-5 stykker der. Jeg kommer sidst op og så går jagten ellers bare igang, og jeg kunne køre i mål som nummer 7. 0.3 sek fra 6'eren og 0,9 sek fra 5'eren. Så en omgang mere og jeg havde kørt mig i en top 5. Jeg har lige et lokalt løb her i weekenden og så flyver jeg hjem på mandag. Jeg skal hjem og arbejde i 2 uger, og så skal jeg afsted igen og køre de 2 sidste afdelinger af serien. Hvis folk vil følge med i sagerne er de velkomne på Instagram, for jeg smider dagligt stories op om hvad jeg laver. Jeg ligger lige pt i forhandlinger med 3 supercross-løb i Europa, inden jeg tager tilbage til staterne. Ja, og så må vi egentlig se om SX Herning bliver en realitet igen næste år. Det håber jeg, men så skal det planlægges i god tid, så jeg ikke fortsætter med teamet og køre 450 på østkysten."

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
fxr.jpg
Facebook Nyheder