FLASHBACK - DM i et årti

Året rinder ud, og det betyder samtidig at årtiet gør det samme. Og sikke et årti det har været! Når man sådan nærmer sig afslutningen på noget, så kan det være sjovt at se tilbage, så vi har valgt at se tilbage på ti års DM-vindere, både i MX1 og MX2! Så tag en tur med tilbage i denne lille artikel. (Og da det samtidig er ti år siden MX-Index.com blev født, så håber vi også det bliver en rejse i udviklingen af fotoabens skills.)

2010

Vinder MX1: Nicolai M. Hansen (SUZUKI)

Vinder MX2: Stefan Kjer Olsen (SUZUKI)

Da årtiet skiftede sidste gang, sad "Hollywood-Hansen" tungt på sagerne i MX1, imens SKO var på vej op igennem rækkerne i MX2-klassen. DM var i 2010 forbi Næstved, Hjørring, Svendborg, Holstebro og Mors!

2011

Vinder MX1: Nicolai M. Hansen (SUZUKI)

Vinder MX2: Stefan Kjer Olsen (YAMAHA)

I 2011 var der ikke meget der var byttet ud fra året før, dog var Stefan hoppet over på en blå cykel. Denne gang gik turen til Herning, Svebølle, Svendborg, Hedeland og Sønderborg.

2012

Vinder MX1: Stefan Kjer Olsen (YAMAHA)

Vinder MX2: Rasmus Krogh Jørgensen (SUZUKI)

Til sæson 2012 var Stefan hoppet op i MX1, og her startede han med at tage mesterskabet hjem. Rasmus Krogh gjorde det samme i MX2, efter en titanisk duel i toppen, der vil blive husket mange år frem. DM havde Næstved, Svendborg, Korskro, Holstebro og Mors på programmet.

2013

Vinder MX1: Kasper Lynggaard (YAMAHA)

Vinder MX2: Stefan Kjer Olsen (SUZUKI)

Kasper Lynggaard vandt et flot mesterskab, efter en duel der varede helt til slutningen, imens Rasmus Krogh gentog sin egen bedrift i MX2, og hjemtog endnu en titel. Turen gik omkring Svebølle, Randers, Sønderborg, Slagelse og Næstved. (RIP #215.)

2014

Vinder MX1: Stefan Kjer Olsen (KAWASAKI)

Vinder MX2: Kasper Jensen (YAMAHA)

Efter et år i VM, var Stefan Kjer tilbage i DM, og her takkede han Kawasaki for tilliden, og vandt dem årtiets første DM-titel. Kasper Jensen vandt samtidig sin sidste A-DM titel, da MX2 blev afgjort i de afsindige muddermasser i Slagelse. I 2014 besøgte DM Holstebro, Næstved, Randers, Mors, inden finalen i Slagelse.

2015

Vinder MX1: Ricky Renner (YAMAHA)

Vinder MX2: Nichlas Bjerregaard (YAMAHA)

2015 var unikt, da et A-DM for første gang i nyere tid, fik sig en udenlandsk vinder. Amerikanske Renner tog Danmark med storm, og kunne lade sig krone i Sønderborg. Samtidig snuppede Nichlas Bjerregaard sin første titel i A-DM. Kalenderen bød på stop i Næstved, Holstebro, Randers, Svendborg og Sønderborg til slut.

2016

Vinder MX1: Nikolaj Larsen (KTM)

Vinder MX2: Nichlas Bjerregaard (YAMAHA)

I 2016 lykkedes det endelig for Nikolaj Larsen at holde fast og hjemtage sit første mesterskab i MX1-klassen, hvilket også var det første til KTM i dette årti. Samtidig fordoblede Nichlas Bjerregaard sit antal af titler i A-DM. Denne gang gik turen til Randers, Hedeland, Svendborg, Mors og Næstved.

2017

Vinder MX1: Nikolaj Larsen (KTM)

Vinder MX2: Mathias Gryning (KTM)

Nikolaj Larsen gentog sin egen bedrift fra året før, og det blev også punktummet for en lang og glorværdig karriere på topplan. Mathias Gryning snuppede samtidig sin første titel til A-DM, efter et stærkt år. 2017 sendte os til Randers, Svendborg, Holstebro, Hedeland og Mors.

2018

Vinder MX1: Nichlas Bjerregaard (YAMAHA)

Vinder MX2: Mathias Jørgensen (KAWASAKI)

Nichlas Bjerregaard lagde endnu et mesterskab til sit navn, denne gang i MX1-klassen, imens flere års forgæves jagt endelig bar frugt for Mathias Jørgensen, der kunne krone en stærk sæson med guldet. Sæsonen bød på stop i Randers, Hedeland, Mors, Aalborg og Næstved.

2019

Vinder MX1: Stefan Kjer Olsen (KTM)

Vinder MX2: Glen Meier (Yamaha)

Stefan Kjer sluttede årtiet som han startede det, med en DM-titel, der samtidig gjorde ham til den mest vindende kører i DM-sammenhæng i dette årti, med fem titler alt i alt. Samtidig nåede Glen Meier lige at snuppe sin første titel, inden årtiet rinder ud. I år kom DM forbi Næstved, Randers, Holstebro, Aalborg, Svendborg og Sønderborg.

Så er spørgsmålet jo bare, hvem der tager guldet som de første i 2020? Det finder vi ud af, efter at feltet har besøgt Sønderborg, Hedeland, Hjørring, Mors og Næstved til næste år!

Alle fotos: Mikkel Wendelboe #591

Tags:

Untitled-1.png

© 2013 MX-IndeX - A part of #591 Arts.