top of page

Aabroe fik en på opleveren


Upåagtede Mikkel Aabroe tog kampen op til EMX2-t i Arco di Trento, og han reddede sig - som han lovede os - et enkelt point hjem, på hvad der med lethed kan beskrives som sjællænderens største scene nogensinde. Her på MX-Index er vi vilde med, når danskerne kaster sig ud i det, og prøver sig af på øverste hylde. Derfor blev vi nødt til at have et par ord fra Mikkel, ovenpå de to EM-afdelinger i Italien.


Mikkel Aabroe: "Til min første afdeling skal jeg lige lære banen at kende først, så træningen bliver mest brugt til at føle mig til rette på banen. Jeg prøver at lave et par hurtige omgange, som ligger rimelig indenfor top-20. Så til kvalen' føler jeg mig okay tilpas til at holde min plads. De andre i klassen viser dog bare at de har gjort deres forarbejde lidt bedre end mig og piller lige 3-4 sekunder af deres tider fra træningen, hvilke jeg så ikke gjorde. Ender kvalen' som sidste mand og kører derfor sidst til bom. I 1. heat kommer jeg nogenlunde igennem første sving som en 15-16 stykker. På første omgang må jeg køre i pit da gaskablet var hoppet ud af gasrullen. Jeg kommer hurtigt afsted igen, men havde desværre mistet så meget tid at jeg ikke kunne hente det igen. Så ender som nr. 23. I 2. heat er jeg igen som 15-16 stykker ud af første sving, da jeg bliver nødt til at komme helt på ydersiden af bommen. Ligger og kæmper om 20. pladsen de sidste 10 min. af heatet, men desværre må jeg se mig slået og ender lige uden for point som nr. 21.


Til anden afdeling føler jeg mig endnu mere klar, da jeg virkelig begyndte at føle mig godt kørende på banen til sidst på dagen af min 1. afdeling. Jeg finder så ud af de andre har det helt på samme måde, men jeg ender som nr. 21 i træningen og synes det egentlig var okay. I tidkvalen finder de andre igen 3-4 sekunder, som jeg bare ikke selv kunne finde. Så nummer sjok igen til bommen. I 1. heat kører jeg kun prøveomgangen, og finder så ud af forbremsekablet er gået i stykker, fra et styrt jeg lavede til slut i kvalen. Det var ikke noget jeg mærkede på vej ud, så ikke noget vi gik og tænkte på. Jeg valgte ikke at køre heatet, da jeg synes det er for farligt at køre uden, på den bane. Vi havde desværre ikke et ekstra med, så vi gik ned til Yamaha-fabriksteamet, i håb om at de kunne hjælpe. Til alt held finder jeg en mekaniker nede i teltet, og han hjælper mig med det samme og finder et kabel til mig. Jeg får kablet og han stikker de 40 euro lige i lommen. I 2. heat kommer jeg ret godt med fra start og ligger omkring en 10-12 stykker. Jeg mister desværre en del placeringer, da jeg får kørt ud i noget tungt jord, fra de havde vandet op til heatet. Så jeg ligger og kæmper med nr. 19 et par omgange, hvorefter jeg mister taget i ham lige så stille. Jeg ender som 20'er og med et enkelt EM-point, som lovet!

Alt i alt en super fed uge til mit allerførste internationale løb. Jeg har lært en hel del, og det har virkelig givet mig en stor respekt for de kørere, som virkelig kan give den gas dernede."


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
fxr.jpg
Facebook Nyheder
bottom of page