top of page

Bullet, de blå, og en mester fra 2015 - VM MXGP-optakt!


Det er blevet torsdag, og det betyder at VM-premieren kun er et par dage væk nu! Derfor skal vi også lige have et kig på MXGP-klassen, og på de kørere der stiller op i Argentina. Først skal vi dog lige udtrykke vores abnorme ærgrelse over, at vi må undvære Tim Gajser. Vis os en crossfan der ikke havde glædet sig til at se TiGa, mod Herlings, Febvre og Yamaha-banden, og vi skal vise dig en løgner. Vi håber Tim er hurtigt tilbage igen!


3. Romain Febvre - Frankrig - Kawasaki Racing Team

Det er otte sæsoner siden han kunne kalde sig verdensmester, men nu er Febvre måske kørt i stilling til at gøre bedriften fra 2015 efter. Han er i hvert fald en af favoritterne inden sæsonstart, og kan vi få ham at se, som vi så ham i 2021, så kan alting ske. Han har dog ikke været helt oppe at ringe i opstartsløbene, og skal nok lige finde lidt tempo derfra, hvis han skal være verdensmester igen.


6. Benoit Paturel - Frankrig - De Baets Yamaha

Paturel er tilbage på Yamaha, som han har høstet sine største succeser med, og vi synes det virker som om han har fået mere fart på fra sidste år. Om det er nok til at gøre sig gældende helt i toppen, er dog mere tvivlsomt, men måske top 10 ligner en mulighed, når underlaget ikke er for løst.


10. Calvin Vlaanderen - Holland - Gebben Van Venrooy Yamaha

Vlaanderen kørte en GP-sejr hjem sidste år på Sardinien, og siden da er teamet bare blevet bygget endnu mere op omkring ham. Han har vist god fart i opstarten, men har - efter hvad vi har hørt - mistet Star Racing-motoren, som han havde stor succes med sidste år. Når det bliver sandet er han en enorm faktor, men kan han løfte sig på det hårde? Vi får se.


32. Brent van Doninck - Belgien - JM Honda Racing

Vi udråbte en vinder af off-season i MX2, og det gør vi også lige her, for det kan ikke være andre end Van Doninck. Han tog kampen til fabrikskarlene på Hawkstone Park, og vandt i Lierop i søndags. Ikke dårligt på en ny maskine, og en maskine hos Jacky Martens, der ikke har haft de store succeser siden overgangen fra fabriksteam, til Honda og privatstatus. Vi håber Brent kan holde dampen oppe når VM starter!


41. Pauls Jonass - Letland - Standing Construct Honda MXGP

Jonass var træt af cross da 2022 sluttede. Så meget at han trak sig fra MXoN, og snakkede om helt at stoppe. Det valgte han heldigvis ikke at gøre, og nu er han klar til en ny start, for Standing Construct, der jo mistede sin fabriksstatus hos Husqvarna, og derfor valgte at satse på Honda til år. Deres grej har dog altid været hjemmebygget af Tim Mathys og hans crew - også da de var fabriksteam - så vi er ikke i tvivl om at Hondaerne yder hvad de skal.


43. Mitch Evans - Australien - Kawasaki Racing Team

Fra rødt og til grønt. Mitch Evans begyndte at vise tænder sidst på sæsonen i 2022, og det benyttede Kawasaki altså til at hive ham ind ved siden af Febvre. Vi har stadig ikke rigtig set ham i aktion, men lad os håbe det bliver mere af det han viste os på Hondaen i slutningen af sidste år.


61. Jorge Prado - Spanien - Red Bull Factory Gasgas

Prado havde en sjov sæson i 2022. Sjov på den måde, at han gjorde det godt, men blev overstrålet på alle planer af Tim Gajser - og til slut på sæsonen, også Jeremy Seewer. Vi forventede os mere af spanieren, der dog også kæmpede med sygdom. Han har været okay kørende i opstarten, men igen, for hans standard og kaliber, ikke noget prangende. Der kommer til at være rigtig mange øjne på ham, når sæsonen starter om et par dage. Skal han køre om titlen? Eller glæde sig over enkelte GP-sejre? Vi håber altså på det første ...


70. Ruben Fernandez - Spanien - Honda HRC

#rootforruben. Ruben Fernandez er til i år blevet fuldt medlem af HRC-fabriksteamet, og han har været godt kørende i opstarten. Senest slog han Prado til Spansk Mesterskab i Albaida, og ligner en der er klar til at køre med om de sjove pladser. Han har udtalt, at han godt ved at der er ekstra fokus på ham nu, hvor Gajser er skadet, og at han har tænkt sig at leve op til forventningerne.


75. Hardi Roosiorg - Estland - JWR Honda

Roosiorg har kørt VM nogle sæsoner, men aldrig rigtig gjort noget væsen af sig. Nu er han så røget til svenske JWR Honda, hvor han højst sandsynligt har købt sig vej ind. Vi har ikke spottet forbedringer i hans tempo.


77. Alessandro Lupino - Italien - MRT Racing Team Beta

Lupino havde en sæson 2022 plaget af uheld og sygdom. Ærgerligt for den sympatiske italiener. Vi håber han har fået styr på det hele, så vi kan se ham være en faktor, som vi har set før. Samtidig forlyder det at Betaen er blevet endnu bedre, og at man har fundet lidt af den motorkraft man manglede sidste år.


84. Jeffrey Herlings - Holland - Red Bull KTM Factory Racing Team

The Bullet må være favorit til titlen. Ikke så enormt som mange måske gør det til, men ikke desto mindre. Han var okay på Hawkstone Park, inden han dominerede fransk mesterskab i weekenden. Når det så er sagt, så har han også været væk længe, og flere af de andre har løftet sig. Der kommer til at være millioner af øjne på ham, når starten går i weekenden i Argentina. Hvilken Herlings er det vi får tilbage?


87. Kevin Brumann - Schweiz - JK Racing Yamaha

Brumann skiftede op i MXGP-klassen midt i sidste sæson, og der var nok mange der tænkte: Hvorfor? Ikke desto mindre har det ikke rykket synderligt ved hans niveau, men vi får se om han gør os til skamme, når starten går i år.


91. Jeremy Seewer - Schweiz - Monster Energy Yamaha Factory MXGP

Seewer er klar. Han har været flyvende i opstarten, og ligner en der er klar til at tage kontrol, når VM starter. Han er altid bundsolid, men glem nu ikke, at han faktisk var nærmeste udfordrer til Tim Gajser, hele anden halvdel af sidste sæson. Skal det være i år han endelig veksler de sølvmedaljer, til en af guld? Han lader til at have farten til det. Vi ved at han har stabiliteten. Han er helt sikkert i favoritfeltet.


92. Valentin Guillod - Schweiz - Honda SR Motoblouz

Guillod er klar til endnu et stint i rødt. Han genrejste sig selv sidste år på sin Yamaha, fra et dybt, dybt hul - der paradoksalt nok blev endnu dybere igennem hans seneste tid på Honda - og nu skal han så forsøge at tage momentum med videre. Vi må indrømme, at vi har svært ved at læse hans indledende resultater i opstarten. De har været solide, men vi føler de burde have været bedre, hvis han skulle være en faktor i top 5 i VM. Vi får se!


101. Mattia Guadagnini - Italien - Red Bull Factory Gasgas

Den sympatiske italiener er klar i MXGP-klassen til endnu en sæson. En klasse han skiftede op i, halvvejs gennem 2022 - med moderat succes. Vi føler han stadig havde mere at byde ind med i MX2, for i stedet at blive en top 10-gut i MXGP-klassen. Nu har han prøvet det, og i år skal det være. Det må være de forventninger vi har til ham. Han har haft god fart på i opstarten, og vi håber han har flyttet sig, når bommen falder i Argentina.


107. Lars van Berkel - Holland - Honda

En sjov tilføjelse på startlisten. Van Berkel har haft strandcross som sit fokus de sidste par sæsoner, hvor han også har prøvet kræfter med et par AMA Nationals - og blandt andet pløjet Roger de Coster ned i et startstyrt - og så har han selvfølgelig også kørt hjemme i Holland. Han har været i Argentina i nogle uger nu, og kørt alverdens forskellige ting. Han er et kig værd på SoMe! Nu er den givet videre, brug den hvis I vil.


161. Alvin Östlund - Sverige - JWR Honda

Han tager en sæson mere, den gode Östlund. Siden han som stortalent fik chancen hos Yamaha i MX2, er det gået ned ad bakke resultatmæssigt, og niveauet har stort set været det samme de seneste tre-fire sæsoner i MXGP-klassen. Han er skiftet fra Yamaha til JWR Honda, og om det skifte bringer ændringer i tempoet kan vi jo håbe. Men indtil videre lader det ikke til det.


189. Brian Bogers - Holland - Standing Construct Honda MXGP

En GP-sejr i Belgien og en heatsejr i Finland, var blandt andet hvad Bogers sæson 2022 bød på, og med det for øje + en masse andre gode resultater, især på det sandede underlag, så kigger man da til hollænderen for mere i 2023. Han har erfaring med Honda fra tidligere, og ligner en der befinder sig godt på sin nye CRf450.


259. Glenn Coldenhoff - Holland - Monster Energy Yamaha Factory MXGP

Det skal være i år for The Hoff. Det skrev vi også sidste år, og ved lejligheder leverede han - blandt andet ved at vinde i Finland. Men der skal mere til. Han er stadig - som vi ser det - tredjeviolin hos Yamaha, og forlængede også først sin kontrakt sent. Han var dog i hopla på Hawkstone Park, og vi ved jo at han kan, når det hele lige spiller. Vi håber det spiller ofte i år!


303. Alberto Forato - Italien - SM Action Racing Team

Den spøjse italiener bliver hvor han er til 2023, men har dog skiftet sin Gasgas ud med en KTM. Han har vist godt med tempo i opstarten, og lad os da ikke glemme, at han da også ved flere lejligheder viste klassen i 2022, og kørte sig op i top 10 - tit fra positioner langt nede i feltet.


919. Ben Watson - England - MRT Racing Team Beta

Watson får en chance mere, og et eller andet sted, så synes vi det er fedt. Hans 2022-sæson var et mareridt. Lad os bare være ærlige, men med Beta får englænderen en mulighed for at viske tavlen ren. Han har været flot kørende i opstarten, på det hårde underlag i Italien, så mulighederne er der. Hvordan det bliver omsat til VM, glæder vi os umådeligt meget til at se.


959. Maxime Renaux - Frankrig - Monster Energy Yamaha Factory MXGP

Kun andet år i klassen, men allerede blandt medaljefavoritterne. MX2-verdensmesteren fra 2021, satte flere gange tingene i brand sidste år. Et par GP-sejre og flere gode heat, toppet med en samlet fjerdeplads i tabellen, på trods af to missede afdelinger, må siges at være godkendt i rookie-sæsonen. Nu skal der mere til, det er der ingen tvivl om at Yamaha også har ladet ham vide, og han har psyken til at kunne tage det ansvar og pres på sig. Han kunne godt sprænge alle rammer i år.


Foto: Juan Pablo Acevedo

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page