top of page

DM er i gang


Selvom årets DM afvikles i skyggen af corona-virus, og er blevet gemt og tonet ned i det ekstreme, så blev første afdeling alligevel kørt i Esbjerg i dag. Og heldigvis, så lader det til at kørerne var klar til at give et godt show, som de jo altid er! (Vi ville bare ønske at der havde været opbakning til at lade os dække det med noget TV.) Anyway, så er DM i gang, og vi bringer lige lidt resultater fra dagen i Esbjerg.


MX1

Den store klasse var sprængfarlig sidste år, og den tendens var bestemt ikke mindre, da første afdeling gik i dag. Nichlas Bjerregaard snuppede sejren i første heat, efter både Mathias Gryning og Jakob Kjær Nielsen måtte køre sig op igennem feltet. I andet heat slog Gryning dog tilbage, og tog sig af sejren i heatet. Nichlas holdt dog andenpladsen, og så kunne #377 lade sig hylde, som som årets første vinder, af de fremmødte, der talte kørerne + 1 medhjælper. Mathias Gryning tog andenpladsen, imens Kim Sørensen tog sidste plads på podiet. Jakob Kjær Nielsen og Simon Wulff lukkede og slukkede i top 5.


Resultat, MX1:

1. Nichlas Bjerregaard - Yamaha

2. Mathias Gryning - Yamaha

3. Kim Sørensen - KTM

4. Jakob Kjær Nielsen - Suzuki

5. Simon Wulff - Suzuki

6. Rasmus Johansen - Suzuki

7. Nicolaj Damsgaard - Yamaha

8. Simon Mathiasen - Kawasaki

9. Daniel Wozniak - Yamaha

10. Rasmus Lynggaard - Yamaha


Samlet:

1. Nichlas Bjerregaard

2. Mathias Gryning

3. Kim Sørensen


MX2

Også i MX2-klassen var der åben slagveksling om tingene, men der var én der brændte igennem til slut. Mike Lauritsen var en af favoritterne, inden løjerne gik i gang, og Mike sluttede dagen med to heatsejre og den samlede sejr. Bag ham delte Kenneth Kaalund og Benjamin Strate positionerne imellem sig, men Kenneth tog andenpladsen, efter et godt andet heat. Nikolaj Skovgaard tog fjerdepladsen, imens William Kleemann kørte sig ind i top 5.


Resultat, MX2:

1. Mike Lauritsen - Yamaha

2. Kenneth Kaalund - Yamaha

3. Benjamin Strate - KTM

4. Nikolaj Skovgaard - KTM

5. William Kleemann - Husqvarna

6. Rasmus Pedersen - KTM

7. Mads Vendelbo - KTM

8. Lucas Ankjær - Honda

9. Thomas Rasmussen - Kawasaki

10. Oliver Olsen - KTM


Samlet:

1. Mike Lauritsen

2. Kenneth Kaalund

3. Benjamin Strate


Der var også fart over feltet i supportklasserne. Første afdeling af DM i 125cc, blev en sag for Tobias Caprani, der snuppede begge heatsejre og altså derved den samlede sejr. Med sig på skamlen fik han et par sjællændere, i form af Jonas Stub Buch, der kører sin første sæson på 125cc, og Casper Mortensen.


Som noget nyt, har man også hevet 85cc-klassen med til A-DM i år, og hvad de andre klasser manglede i deltagere, gangede mini-klassen så op. Der var nok til at der skulle køres kval, og at nogle kørere skulle sendes hjem. Til slut var det dog Nicolaj Skovbjerg der tog sejren, foran Jakob Frandsen og Lucas Søndergaard.


Du kan se alle resultater fra første afdeling af DM her: https://speedhive.mylaps.com/Events/1793800


Foto: Pers-photo.com

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page