top of page

Fabrikssæderne fordelt i VM


2023 nærmer sig hastigt, og det betyder også at flere og flere aftaler falder på plads til VM næste år. Faktisk er alle fabrikssæder nu bekræftet - i hvert fald dem der lader til at blive tilgængelige. Dem har vi lige samlet til dig herunder, så du kan tjekke op på dem.


MXGP

Red Bull Factory KTM: Jeffrey Herlings

KTM satser igen hele butikken på The Bullet, der uden tvivl også er værd at holde al fokus på, så længe han ikke går i stykker undervejs. KTM skød fuldstændig uhørt forbi i 2022, fordi Herlings var eneste kort på hånden, og han sad ude. Det resulterede i at det orange moder-brand, lå og kæmpede med Beta om sidstepladsen i fabrikanternes mesterskab. Heldigvis er #84 på cyklen i fuldt firspring igen, så vi kan glæde os til at have ham tilbage i 2023!

Red Bull Factory Gasgas: Jorge Prado og Mattia Guadagnini

Ingen ændringer hos Gasgas - andet end lidt i ledelsen af teamet. Prado er tilbage som udfordrer til titlen, og det skal blive spændende at se, om han kan brænde igennem i år. Nu er der endnu flere han skal udenom, og skønt han viste verdensklassen i glimt i år, så var der også flere gange han faldt igennem. Lad os håbe han holder sig rask. Guadagninis skifte til MXGP-klassen vil Gasgas rigtig gerne kalde en succes, men sandheden var at han leverede det samme som i MX2-klassen. Og det kan man jo også kalde en succes, om man vil. Men vi skal se mere af ham i år, for at sædet og skiftet har været berettiget. Vi skal have Guadagnini fra sejren i Maggiora i 2021 tilbage.

Kawasaki Racing Team: Romain Febvre og Mitch Evans

Romain Febvre kommer til 2023 noget bedre forberedt end i 2022. Han får lov at træne hele vinteren i stedet for at være skadet, og han viste mod slutningen af sæsonen i år, at han stadig kan køre med om sejrene. Der er ingen tvivl om, at både Febvre og Kawasaki tror på at de kan tage titlen i 2023. Og hvad med Evans? Han begyndte at finde storformen frem under pagehåret i slutningen af året i år, og måske kan han blive en joker til næste sæson?

HRC Honda: Tim Gajser og Ruben Fernandez

Tim Gajser skal ud og gøre mere af det hele. Han knuste al modstand i år, og ser frem mod at gøre det samme næste år. Han har dog også været ude og sige, at han godt ved at det nok ikke bliver nemt, med en Herlings tilbage og en Febvre oppe i gear. Han mener dog også, at han kører bedre nu, end han gjorde i 2021. Det bliver spændende at se om han får ret. Ruben Fernandez får officielt plads på fabriksteamet hos Honda, og det forpligter. Han viste i år at han magter at køre på podiet, men stabiliteten forventer man nok han arbejder på.

Factory Yamaha: Jeremy Seewer, Glenn Coldenhoff og Maxime Renaux

Yamaha kommer med samme konstellation som i 2022, og den er stærk. Renaux var uden sammenligning årets rookie, og han udfordrede til tider alle andre på banen - hvis underlaget lige passede ham. Hans ambition er dog uden tvivl at køre med om mesterskabet i 2023, og så skal man være oppe i front hele tiden. Jeremy Seewer tog endnu en medalje i år, og er der bare altid. Samtidig så vi ham vende tilbage til at være den der kan køre fra de andre - også Gajser, når det hele lige flasker sig. Kan han også køre fra Herlings? Vi får se! Coldenhoff stirrer måske ind i det sidste år af karrieren. Han vandt et GP i 2022, og kører det for The Hoff, så er han hurtigst af alle. Der har bare været for langt mellem at det har kørt for ham.

Factory Beta: Alessandro Lupino og Ben Watson

Ben Watson får endnu en fabrikschance, selv efter et fælt 2022 på fabriks-Kawasakien. Og - selvom fabrikken eftersigende har gjort cyklen bedre - så må man antage at der trods alt stadig er lidt forskel på Betaen og den grønne. Ikke desto mindre er det nok sidste chance for Watson, til at bevise at han skal satses på endnu mere fremover. Lupino havde en sæson 2022 plaget af alverdens uheld og sygdom, og vil nok bare gerne vaske tavlen ren.


MX2

Red Bull Factory KTM: Andrea Adamo, Liam Everts og Sacha Coenen

For første gang i mange år, er der ikke én klar guldfavorit fra KTM, men derimod tre unge gutter, der bliver umådeligt spændende at følge. De skal alle tre vokse gevaldigt, for at blive verdensmestre, men Red Bull KTM har i overflod mestret at få det bedste ud af deres kørere i fortiden. Og hvem har så mest potentiale? Liam Everts har været vores bud, men hvis nogen kan tøjle det rå talent Coenen besidder, så det hele ikke ender i DNF'er som det plejer, så er der også muligheder der på sigt. Vi glæder os til at se Adamo efter en vinter med Red Bull KTM, og om det har forbedret hans stil. For så kunne det også godt blive godt for ham. Vi får se!

Red Bull Factory GasGas: Simon Längenfelder

Mere af det hele for Simon Längenfelder, der tog bronzen i 2022, ikke mindst grundlagt af en bragende flot GP-sejr i England. Siden da kneb det med at følge Geerts, Benistant og Vialle, men han var stabil, og det gav pote. Han har uden tvivl de tekniske kvaliteter der skal til.

Factory Nestaan Husqvarna: Kay de Wolf, Roan van de Moosdijk og Lucas Coenen

Rasmus Krogh Jørgensens drenge står stærkt til 2022. Især efter tilgangen af Coenen, der nok var bedste kører overhovedet i slutningen af EMX250-sæsonen i år. Der er meget potentiale at hente der. Ligesom der er hos Kay de Wolf, der dog stadig lader til at have svært ved at tøjle det sommetider. De Wolf er så teknisk dygtig og eventyrlysten, at han uden tvivl har potentiale til at blive verdensmester, hvis de dårlige dage bliver knap så dårlige i 2023. Og Van de Moosdijk kan også sagtens være med. Efter en lang skadespause vendte han tilbage, og gjorde det godt og stabilt. Kommer der lige den sidste formtop på, så leger han også med i toppen.

F&H Factory Kawasaki: Kevin Horgmo og David Braceras

Kevin Horgmo var uanset hvordan man vender og drejer det, nok årets højdespringer i MX2-klassen. Nordmanden kom fra en okay sæson i EMX250, efter en komplet forfejlet første sæson i VM i 2020, men hos F&H storblomstrede han. Stabile resultater gav pote til sidst, og lad os ikke glemme, at han faktisk styrtede ud af endnu bedre positioner i rigtig mange heat. Tag de styrt ud og så dufter der måske af medaljer i Norge? Rygter siger at Braceras blev hevet ind, da Guillem Farres, der ellers var rygtet til F&H, besluttede at se mod USA i stedet. Han er stadig en usleben diamant, og om der kommer en guldfugl ud af projektet, glæder vi os til at se når sæsonen går i gang!

Factory Yamaha: Jago Geerts, Thibault Benistant og Rick Elzinga

Favoritterne til guldet i 2023 er blå (+ britisk grøn, you know) som vi ser det. Jago Geerts SKAL vinde VM næste år, ellers er det en katastrofe for belgieren. Vialle er væk, og den eneste der reelt truede ham på andre tidspunkter, var faktisk teamkammerat Benistant, der i 2023 formentlig ikke starter året med en skade. Der skal steppes up for hele feltet, hvis ikke Geerts og Benistant skal stikke af og køre om guldet imellem sig. Samtidig skal Elzinga i VM full time, efter sin sejr i EMX250 i år. Har han hvad der skal til for at komme helt til tops? Så skal han arbejde på nogle ting, men intet er umuligt, og han er stærk - især når underlaget bliver blødt.

Factory Maddii Fantic: Tom Guyon

Fantic er klar med første seriøse bud på en fabrikskører i VM-klasserne, der kan blande sig - i hvert fald på hårdbane. Tom Guyon bragede igennem til det sidste franske GP i 2022, og nu skal han være spydspids for det italienske mærke i 2023. Franskmanden har haft stort potentiale i flere sæsoner, og lad os da håbe, at han indfrier det nu!

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page