top of page

Flot dansk åbning i Spanien


Førstedagen til årets første GP i Europa i Spanien var spækket med danskere i aktion, og de markerede sig særdeles flot i stort set alle klasser.


MX2

Mikkel Haarup er en man skal regne med i år. Det vidste vi selvfølgelig godt i Danmark, men han viser det virkelig også på banen, så alle kan se det i øjeblikket. Det må være konklusionen efter dagens kvalheat, hvor vores #11 igen var med til at diktere begivenhederne. Han startede ud med at være udenfor top 10, men med sikker og stærk kørsel, fik han kørt sig forbi mange konkurrenter og sluttede som 5'er - efter at have parkeret Andrea Adamo på sidste omgang. Det er en Mikkel med knusende selvtillid vi ser på banen lige nu, og han og hans Triumph klæder virkelig hinanden. Samtidig tog William Kleemann også hul på sin VM-sæson, og William kørte flot - især på et underlag, som ikke var det han fik sine bedste resultater på sidste år. Men det blev til 23. plads i kvalheatet, og et fint udgangspunkt til morgendagens heat. Oscar Brix debuterede i VM for fuld musik, og trådte sine første trin i den hurtigste klasse. Det blev til en 27. plads på bommen i morgen for danskeren. Sejren tog Kay de Wolf sig af, og lagde yderligere til sin røde plade, mens kvalheatets point betød, at Mikkel Haarup nu indtager den samlede tredjeplads i tabellen.


HUSK FØRSTE MX2-START på DISCOVERY+ ER KLOKKEN 12 I MORGEN


Resultat, kvalheat, GP Spanien:

1. Kay de Wolf - Husqvarna

2. Simon Längenfelder - Gasgas

3. Liam Everts - KTM

4. Lucas Coenen - Husqvarna

5. Mikkel Haarup - Triumph

6. Andrea Adamo - KTM

7. Marc-Antoine Rossi - Gasgas

8. Sacha Coenen - KTM

9. Thibault Benistant - Yamaha

10. Andrea Bonacorsi - Yamaha

23. William Kleemann - KTM

27. Oscar Brix - KTM


MXGP

Jorge Prado er uhyggelig i øjeblikket. Det må man bare sige, efter den præstation han leverede på hjemmebane i dag. El Niño var hurtigst hele dagen, og da han snuppede starten i kvalheatet og ingen udfordrede hurtigt nok, så var der ingen modstand og han stak af fra feltet. Prado tog sejren og endnu en pole position til samlingen, foran Tim Gajser, der ligner ham der skal udfordre i morgen, HVIS han kommer med fra start. Der var dog også mange gode ting at se fra Jeffrey Herlings, der især i sidste del af heatet, kørte som vi ved han kan. The Bullet vandt jo som bekendt også GP'et i Spanien sidste år. Nikolaj Skovgaard debuterede til VM i dag og gjorde en fin figur i det hårde felt. Nikolaj kører til bommen som nummer 26 i morgen.


Resultat, kvalheat, GP Spanien:

1. Jorge Prado - Gasgas

2. Tim Gajser - Honda

3. Maxime Renaux - Yamaha

4. Jeffrey Herlings - KTM

5. Glenn Coldenhoff - Fantic

6. Jeremy Seewer - Kawasaki

7. Valentin Guillod - Honda

8. Romain Febvre - Kawasaki

9. Calvin Vlaanderen - Yamaha

10. Isak Gifting - Yamaha

26. Nikolaj Skovgaard - KTM


EMX250

Danskerne fik kærligheden at føle i kvalen' til første EM-afdeling i dag, der beviste hvor stærkt et EM-felt vi har i år. Det betød at kun Magnus Smith, Nicolai Skovbjerg og Mads Fredsøe kom videre til de pointgivende heat. Som nummer 25, 29 og 30. Vi havde regnet med lidt mere fra dem - og det fik vi så, da de gjorde sig gode i selve dagens enlige pointgivende heat. Mads Fredsøe styrtede to gange på første omgang, men derfra tog han ellers bare fat. Hele vejen op til plads nummer 16 kørte han sig, inden han løb tør for tid. I morgen håber han at få mere gang i den fra start af. Magnus Smith lavede en fornem start, og lå længe lige udenfor top 10, til han faldt ned som nummer 17 over stregen - stadig med flotte og fortjente point på kontoen. Nicolai Skovbjerg måtte også køre sig op, og nåede op i pointene, men en fejl til sidst, gav ham den ubarmhjertige 21. plads til slut. Sejren tog Mads Fredsøes teamkammerat, Valerio Lata, sig af, i overlegen stil.


WMX

Der blev også taget hul på VM for kvinder, hvor vi har fire piger med. Og de gjorde det godt. Sara Andersen kørte et stabilt første heat, og sluttede som 7'er, selvom hun nok kommer til at ærgre sig over, at smide en placering lige til sidst. Malou Jakobsen kørte et bragende flot heat, og hun fik starten med, som er noget hun virkelig har jagtet og arbejdet på, og det gav en niendeplads i heatet. Laura Raunkjær tog et par point for sin 19. plads, mens heldet ikke var med Barbara Aagaard. Det var til gengæld med hjemmebanefavoritten, Daniela Guillen, der tog sejren foran Lotte van Drunen og Courtney Duncan.


Både pigerne og EMX250-gutterne, har et heat mere i morgen.


Find alle dagens resultater her: https://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx


Foto: Ray Archer

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page