top of page

Fremskridt for danskerne i Portugal


Søndag blev meget bedre for de danske kørere end lørdag til VM i Portugal, og der var mange positiver at tage med, da dagens heat var kørt til ende.


MX2

Især for Mikkel Haarup var der meget positivt at sige om dagens GP. Starten i første heat var ikke så heldig, men Mikkel gjorde op for det, ved at presse på igennem hele heatet, og virkelig vise at han allerede nu har top 5-fart på sin KTM. Han nåede op som nummer 8, inden han løb tør for tid. I andet heat havde han en frygtelig første omgang, hvor kørere styrtede foran ham to gange bare i de to første sving, inden en fejl sendt ham ned udenfor top 20. Han kom dog igen, og kørte over stregen som nummer 13. Det gav en placering som nummer 11 på dagen, men med så meget mere opløftende at tage med. William Kleemann kørte sig også fint ind i det hele, og sørgede for en fin afslutning på weekenden, da han lige sneg sig ind i top 20 og tog point i andet heat. Sejren tog Jago Geerts sig af, med to suveræne heatsejre, mens Rasmus Krogh Jørgensen kunne glæde sig over at have to kørere på podiet, med Kay de Wolf og Roan van de Moosdijk.


Resultat, GP Portugal:

1. Jago Geerts - Yamaha

2. Kay de Wolf - Husqvarna

3. Roan van de Moosdijk - Husqvarna

4. Andrea Adamo - KTM

5. Simon Längenfelder - Gasgas

6. Lucas Coenen - Husqvarna

7. Rick Elzinga - Yamaha

8. Jan Pancar - KTM

9. Kevin Horgmo - Kawasaki

10. Thibault Benistant - Yamaha


Samlet:

1. Jago Geerts

2. Andrea Adamo

3. Kay de Wolf


MXGP

Også i den store klasse var der masser at snakke om. Jeffrey Herlings tangerede nemlig Stefan Everts GP-rekord, da han sikrede sig GP-sejr nummer 101 i karrieren, på en dag hvor The Bullet både viste muskler og forstand. Andenpladsen tog Romain Febvre sig af, mens Jorge Prado tog sidste plads på podiet, efter endnu en sejr i et første heat, og et noget mere beskedent andet heat.


Resultat, GP Portugal:

1. Jeffrey Herlings- KTM

2. Romain Febvre - Kawasaki

3. Jorge Prado - Gasgas

4. Ruben Fernandez - Honda

5. Jeremy Seewer - Yamaha

6. Glenn Coldenhoff - Yamaha

7. Calvin Vlaanderen - Yamaha

8. Mattia Gudagnini - Gasgas

9. Valentin Guillod - Honda

10. Maxime Renaux - Yamaha


Samlet:

1. Jorge Prado

2. Jeffrey Herlings

3. Romain Febvre


EMX125

Mads Fredsøe havde noget mere held i sprøjten i dag. Efter en DNF i går, der var uden hans egen skyld, kørte danskeren i dag en 5. plads hjem i heatet, hvilket gav en samlet 10. plads på dagen. Det er også den plads Mads indtager i den samlede stilling. Nicolai Skovbjerg måtte igen køre sig op igennem feltet, og han nåede op som nummer 15 i heatet, inden han løb tør for tid. Det gav en 18. plads samlet. Sejren gik til Janis Reisulis, der også fører serien an.


EMX250

Italienske Andrea Bonacorsi havde ikke helt så fejlfrit et heat i dag, men han formåede dog alligevel at tage den samlede sejr. Det er også Bonacorsi der fører serien.


Du kan finde alle resultater fra dagen her: https://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx


Foto: WZ Racing / Sevenonepictures

Comentarios


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page