Håkon Fredriksen går efter podiet!


Norske Håkon Fredriksen har længe været en gut, der med raketfart har arbejdet sig op i rækkerne, og efter flere strålende præstationer i EMX250-klassen sidste år, har han nu landet et sæde i VM for 114 Motorsports og Honda. Et sæde han debuterede for i lørdags i Italien, med en strålende præstation, der fik drejet en del hoveder rundt omkring. Vi fik en snak med ham om skiftet, ambitionerne og om hvordan Hondaen er i forhold til sidste års Yamaha.


Håkon Fredriksen: "Hele aftalen med 114 Motorsports var virkelig last minute. Jeg var allerede i snak med nogle teams, da jeg blev kontaktet af Giacomo Gariboldi. Vi blev hurtigt enige og jeg var i Frankrig allerede en uge efter jeg blev kontaktet. Siden forrige sæson sluttede så sent, så er vi begyndt ret sent i forhold til hvor tidligt sæsonen egentlig starter. Vi har kørt en måned nu, og jeg føler mig i virkelig god form og komfortabel på cyklen. Tingene bliver bedre og bedre, jo mere tid jeg får på cyklen. Jeg er super tilfreds med teamet og folkene omkring mig. De er super professionelle og strukturerede.


Yamahaen og Hondaen er jo to forskellige konstruktioner, men jeg synes der er mange ligheder på chassiet. Begge har en god motor. Hondaen har en stærk karakteristik, hvilket jeg virkelig godt kan lide. Jeg føler mig klar til en ny udfordring i MX2. Jeg har et mål om at køre stabilt i top 10, top 5, og så med enkelte besøg på podiet. Min første test med det nye setup, italiensk mesterskab i Alghero i lørdags, startede godt. Jeg kiggede banen an og kørte ind som nummer 4 i tidskvalen. I første heat startede jeg omkring top 15, men kørte mig hele vejen op til en tredjeplads! Andet heat var superfinalen. Det var rigtig svært at starte imod 450'erne. Jeg kørte mig op som 8'er, men mens jeg kørte ind på dem foran, lavede jeg en fejl og et lille styrt, så jeg måtte køre mig op igen. Jeg endte som 9'er.


Mit mål på lang sigt? Det er at køre 450cc i MXGP for et fabriksteam. Jeg har også lyst til at komme til USA, men vi må se hvad for tilbud der kommer!"

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
fxr.jpg
Facebook Nyheder