top of page

Hård dag for Haarup i Frankrig, til et ellers helt igennem fabelagtigt GP!


Det var dog ikke fart danskeren manglede, men det sidste held, på en dag hvor vi fik noget helt vanvittigt ræs i begge klasser. MXGP-klassen eksploderede til allersidst, og titelkampen i MX2 er nede på 2 point inden finalen!


MX2

Men vi starter lige med Mikkel Haarup, for de første ti minutter af første heat, lignede danskeren en der skulle køre med om pladserne helt i top. Desværre tabte han lidt tempoet, men kørte alligevel en flot femteplads hjem. I andet heat så han ud til at gøre det samme, da han desværre væltede på første omgang. Han kørte fra sidstepladsen op som nummer 12, og blev nummer 10 i GP'et samlet. Sejren gik til Tom Vialle, der ved den sejr, lagde endnu mere pres på Jago Geerts inden sidste afdeling i Tyrkiet om to uger. Geerts tog tredjepladsen i første heat, men styrtede så to gange i andet heat, og nappede en syvendeplads. Han fører stadig VM, men altså kun med to point. Finalen bliver et brag af dimensioner.


Resultat, GP Frankrig:

1. Tom Vialle - KTM

2. Thibault Benistant - Yamaha

3. Jago Geerts - Yamaha

4. Tom Guyon - KTM

5. Liam Everts - KTM

6. Simon Längenfelder - Gasgas

7. Kevin Horgmo - Kawasaki

8. Andrea Adamo - Gasgas

9. Roan van de Moosdijk - Husqvarna

10. Mikkel Haarup - Kawasaki


Samlet:

1. Jago Geerts

2. Tom Vialle

3. Simon Längenfelder


MXGP

... og i den store klasse var Tim Gajser ude for at sætte et par ting på plads. Efter at have sikret sig mesterskabet i Finland, så gjorde TiGa det bedst mulige for at lukke munden på kritikerne, der har kritiseret hans forsigtige kørsel de sidste par GP'er. Og det gjorde han ved at vinde et GP. Endda efter et vanvittigt drama, der holdt alle fans på kanten af stolen, og hvor han tog to placeringer på dagens absolut sidste omgang, efter en legendarisk duel med Jorge Prado og Jeremy Seewer.


Resultat, GP Finland:

1. Tim Gajser - Honda

2. Jeremy Seewer - Yamaha

3. Jorge Prado - KTM

4. Romain Febvre - Kawasaki

5. Maxime Renaux - Yamaha

6. Glenn Coldenhoff - Yamaha

7. Calvin Vlaanderen - Yamaha

8. Pauls Jonass - Husqvarna

9. Mitch Evans - Honda

10. Alberto Forato - Gasgas


Samlet:

1. Tim Gajser

2. Jeremy Seewer

3. Jorge Prado


EMX250-klassen blev også afgjort her i weekenden, og selvom Lucas Coenen tog sig af sejren i GP'et, så var Rick Elzinga som bekendt allerede blevet mester i går.


Der blev desuden kørt to Yamaha bLU cRU-finaler i dag, i 125cc og 85cc, hvor danskerne gjorde det godt. Nicolai Skovbjerg tog tredjepladsen i 125-klassen, og ønsker sig nok at have fået en bedre start, for der havde været muligheder ved nummer 1 og 2. Amalie Møller Geertsen blev bedste kvindelige deltager, mens Oscar Thorius desværre havde uheld i starten.


I 85cc var det Alexander Brondbjerg der blev bedste dansker som nummer 10, to placeringer foran Daniel Djernis Nielsen, og med Sigurd Thomsen som nummer 16. Nicoline Sørensen sluttede som nummer 22.


Du kan finde alle danskerne på resultatlisten her: https://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx


Foto: Kawasaki

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page