top of page

Hård dag på kontoret for VM-danskerne


Maggiora var endelig tilbage på programmet, efter fem års fravær, da VM i dag gæstede den smukke italienske bane, men desværre for de deltagende danskere, så var heldet ikke med dem i det nordlige Italien.


MXGP

Dagen startede tør, men sluttede som et mudderbad for MXGP-klassen og derved også for Thomas Kjer Olsen. TKO havde ikke sin bedste kvalifikation, og desværre fulgte uheldet den lange dansker med ud til første heat. Thomas var i pointene, da han desværre ramlede sammen med Adam Sterry og måtte i jorden. Det kostede chancen for point i første heat. Til andet heat åbnede himlen sluserne, og det hele blev et spørgsmål om overlevelse. Thomas kom op som nummer 15, men måtte siden smide brillerne, og kæmpede sig hjem som nummer 19. Samtidig blev stillingen bombet helt åben, da Jeffrey Herlings tog sejren, foran Glenn Coldencoff og Antonio Cairoli, og Tim Gajser samtidig ikke havde sin bedste dag. Gajser er stadig i front, men kun med seks point, inden sandet i Oss.


Thomas Kjer Olsen: "Det var hårdt i dag, og jeg var ikke hvor jeg burde være. Jeg fik ikke nogle gode starter, og jeg stødte sammen med én i første heat, hvilket sendte mig langt ned i feltet. I MXGP-klassen er feltet så dybt, at det er svært at køre sig op. Jeg håbede at gøre det bedre i andet heat, men det begyndte at regne voldsomt, og min start var ikke den bedste. Jeg skal sætte mig selv i nogle bedre positioner, og så er jeg tilbage hvor jeg var i første afdeling."


Resultat, GP Italien:

1. Jeffrey Herlings - KTM

2. Glenn Coldenhoff - Yamaha

3. Antonio Cairoli - KTM

4. Jorge Prado - KTM

5. Romain Febvre - Kawasaki

6. Pauls Jonass - GasGas

7. Tim Gajser - Honda

8. Jeremy Seewer - Yamaha

9. Ben Watson - Yamaha

10. Jeremy van Horebeek - Beta

23. Thomas Kjer Olsen - Husqvarna


Samlet:

1. Tim Gajser - 124p

2. Jeffrey Herlings - 118

3. Romain Febvre - 107

11. Thomas Kjer Olsen - 45


MX2

Både Mikkel Haarup og Bastian Bøgh Damm kæmpede lidt med banen i kvalen', og desværre var heldet ikke bedre med dem da starten gik. Mikkel kørte dog en habil placering som nummer 15 hjem i første heat, men blev rykket 5 pladser ned, da han ikke klarede støjkontrollen. I andet heat kørte han en fornuftig plads som nummer 11 hjem. Bastian kom næsten sidst til bommen, men formåede alligevel at levere endnu to blændende starter. I første heat kostede et lille styrt dog point, imens det samme gjorde sig gældende i andet heat, da Ruben Fernandez styrtede og desværre trak Bastian med ned, efter en ellers super god start. Samme styrt gjorde at den røde nummerplade skiftede hænder, da Mattia Guadagnini vandt andet heat, GP'et, og samtidig lagde sig i spidsen af VM. En mega overraskelse, ikke mindst for Guadagnini selv. Maxime Renaux tog andenpladsen, foran teamkammerat Jago Geerts.


Resultat, GP Italien:

1. Mattia Guadagnini - KTM

2. Maxime Renaux - Yamaha

3. Jago Geerts - Yamaha

4. Roan van de Moosdijk - Kawasaki

5. Thibault Benistant - Yamaha

6. Mathys Boisrame - Kawasaki

7. Jed Beaton - Husqvarna

8. Ruben Fernandez - Honda

9. Kay de Wolf - Husqvarna

10. Rene Hofer - KTM

16. Mikkel Haarup - Kawasaki

29. Bastian Bøgh Damm - KTM


Samlet:

1. Mattia Guadagnini - 113p

2. Maxime Renaux - 111

3. Ruben Fernandez - 108

16. Mikkel Haarup - 35

19. Bastian Bøgh Damm - 20Næste afdeling er om to uger i Oss!


Foto: Juan Pablo Acevedo

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page