top of page

Højdramatisk kvaldag i Argentina

Årets første kvalifikationsdag i VM er som regel lig med en, hvor nerverne sidder udenpå overfrakken. Og det skal vi da love for at de gjorde, da det gik løs i Argentina i dag. Mikkel Haarup var hurtig, men heldet havde han ikke.


MX2

For danskeren så nemlig solid ud i alle sessioner på banen. Han kvalede' som nummer 5 til bommen i kvalheatet, og selvom starten her ikke var med ham, så viste han et kongetempo på de første omgange. Hurtigt var han oppe som 6'er og pressede på Benistant på femtepladsen. Desværre er det vulkanske aske i Patagonien til tider ubarmhjertigt, og Mikkel måtte derfor lige ned igennem den hurtige wavesektion. Han kom op igen og arbejdede sig tilbage op i top 10, da han desværre lagde den igen, og så en gang mere. Derfor står han overfor en stor opgave i starten i morgen, men kan han kringle den, så har han tempo til at udfordre helt i front. Ingen tvivl om det. Så to solide heat i morgen, så lever han i bedste velgående i tabellen! Selve kampen om sejren i heatet endte som en episk affære, for Andrea Adamo tog starten og førte det meste af kvalheatet, men til slut blev han indhentet af både Kay de Wolf og Lucas Coenen, der passerede italieneren, og derfra duellerede om sejren til en grad, at Rasmus Krogh Jørgensen må have haft hjertet i halsen, inden Coenen snuppede pole og den foreløbige røde plade, foran De Wolf. Adamo blev 3'er, mens Simon Längenfelder og Thibault Benistant sluttede top 5 af.


Resultat, kvalheat. GP Argentina:

1. Lucas Conen - Husqvarna

2. Kay de Wolf - Husqvarna

3. Andrea Adamo - KTM

4. Simon Längenfelder - Gasgas

5. Thibault Benistant - Yamaha

6. Marc-Antoine Rossi - Gasgas

7. Håkon Østerhagen - Honda

8. Andrea Bonacorsi - Yamaha

9. Sacha Coenen - KTM

10. Ferruccio Zanchi - Honda

19. Mikkel Haarup - Triumph


MXGP

Og den store klasse blev ikke mindre dramatisk - desværre på den rigtig ærgerlige måde. Igen indkasserede de første to sving på banen nemlig en god portion kørere. Ruben Fernandez, Jago Geerts og Isak Gifting styrtede over hinanden i første sving, men der er endnu ikke status på hvor galt det er fat med dem. [EDIT: Jago Geerts har brækket armen.] Værst så det dog ud for Brent van Doninck, der blev slynget hårdt i jorden i andet sving og måtte bæres ud. [EDIT: Van Doninck har brækket lårbenet.] Kaos var komplet og mange var nede på de første omgange. To der dog så ud til at befinde sig godt, var Tim Gajser og Romain Febre. Gajser skød frem i spids, og selvom Febvre i starten var tæt på, så var der ingen der kunne røre TiGa. Sloveneren tog pole position foran Febvre, mens Pauls Jonass tog tredjepladsen, foran Jorge Prado og Maxime Renaux.


Resultat, kvalheat. GP Argentina.

1. Tim Gajser - Honda

2. Romain Febvre - Kawasaki

3. Pauls Jonass - Honda

4. Jorge Prado - Gasgas

5. Jeffrey Herlings - KTM

6. Maxime Renaux - Yamaha

7. Jeremy Seewer - Kawasaki

8. Ivo Monticelli - Beta

9. Clavin Vlaanderen - Yamaha

10. Valentin Guillod - Honda


Du kan finde alle resultater fra dagen her: https://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx


Husk at første start går klokken 16 i morgen på Discovery+!


Foto: Ray Archer

Comentários


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page