top of page

- Jeg synes ikke jeg er et talent


Unge Frederik Stampe var med i topstriden om DM i 85cc lige til det sidste, hvor det blev til sølvmedalje. Vi fik derfor lige en snak med den unge mand, om hans sæson, om finalen i Hanherred, og ikke mindst en bundærlig og modig snak om, hvor meget han knokler for at blive god til en sport, der ikke kommer nemt til ham, men som han elsker.


Frederik Stampe: "Sæsonen 2022 har været ret speciel det var første sæson siden Corona, hvor alle serier kørte fuldt program. Jeg synes jeg har haft lidt travlt, for jeg har kørt med DM 85 Open, fuld kvalifikationsserie i Europamesterskabet, samt alle de ADAC MX Masters-løb hvor der ikke var overlap til DM. Det har været en sæson med masser af fedt race, men også en række op- og nedture. Sæsonen startede super hårdt ud, hvor jeg for at være ærlig fik et chok over ikke engang at kvalificere mig til det første Dutch Masters of Motorcross i Arnhem. Jeg synes jeg havde forberedt mig godt med 3 uger i Spanien og et ret travlt træningsprogram herhjemme, og inden løbet i Arnhem havde jeg regnet med at ligge tættere på toppen end bunden af serien. Det blev ikke bedre af, at jeg et par uger efter blev skadet ved EMX i Fjerritslev, hvor jeg udgik af kvalrace og bøjede et par ribben, og med kun en uge til første afdeling af DM.

Så humøret var på det ikke super højt, men jeg giver ikke sådan lige op, så jeg kørte gennem smerten fra ribbenene til DM i Svebølle, hvor jeg overraskede mig selv ved at vinde 2. heat, og var derfor med i DM-dysten.

Vi lavede nogle ændringer i vores træningsrutiner og senere hen nogle forbedringer på cyklen, for at få mere fart, og det gjorde at jeg kvalificerede mig til alle afdelinger af EM, selvom vi nogle gange var 75 kørere, og sidenhen kom tættere og tættere på top 15. Når man tænker på hvordan sæsonen startede ud er det egentlig helt OK, synes jeg. Jeg er specielt stolt af min samlede 14. plads i Lommel, på en virkelig svær bane.

DM har været præget af gevaldige op og nedture, hvor jeg både havde et meget dårligt race i Holstebro, og samtidig var helt på toppen i Hedeland og Næstved, hvor jeg vandt begge afdelinger. Specielt Næstved er jeg super stolt af, da banen i første heat var super rillet og svær, men det var altså bare lige mig, og jeg vandt med over 30 sekunder til nummer to.


Vi kørte finalen til DM i søndags, hvor jeg førte med 7 point, men to helt forfærdelige starter gjorde at jeg skulle køre mig op helt, helt fra bunden i begge heat. Selvom jeg kørte mig op fra absolut sidst, til henholdsvis en 6. plads og en 5. plads, var det ikke nok til at holde føringen, så jeg fik en 2. plads samlet. Selvom jeg selvfølgelig rigtig gerne ville have vundet DM, er jeg super stolt af min 2022-sæson. Det hænger sammen med at jeg faktisk ikke synes at jeg som sådan er et talent - fordi jeg synes det er super svært at blive god til den her sport. Nogle af mine medkørere har sagt at de stort set ikke trænede op til sæsonstart, og alligevel har de gjort det super godt, men det kan jeg bare ikke. Jeg bliver nødt til at arbejde hårdt for det, hele tiden, og jeg synes det er svært at blive nogenlunde god til det her.


Så i den forstand er jeg ikke et talent, men jeg fighter til det sidste, og det håber og tror jeg også jeg har vist i løbet af denne sæson, og på trods af modgangen har jeg kæmpet videre og har kunnet stå og sprøjte champagne på de andre på det samlede podium til DM. Inden 2022 havde jeg aldrig vundet i heat i DM, så derfor er 2022-sæsonen for mig en stor succes.


Fremtiden ser rigtig spændende ud, og jeg har tegnet en ny kontrakt, hvor jeg i de kommende år skal køre Yamaha 125cc. Det glæder jeg mig virkelig meget til. Jeg vil gerne sige tusind tak til alle der har hjulpet i 2022, uden jer ville det ikke kunne lykkes."

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page