Kasper er klar til MXGP som fabriks-mekaniker


Når man elsker motocross og at skrue på crosscykler, så må det ultimative mål, være at komme til at skrue for et fabriksteam. Og det er hvad danske Kasper Schultz er kommet til. Han er nemlig blevet mekaniker for Rasmus Krogh Jørgensens tropper hos fabriks-Husqvarna her i 2021, og vi fik derfor en snak med ham om, hvordan chancen kom i stand og om hvordan livet som fabriksmekaniker er.


MX-Index: "Hvordan kom det i stand, at du endte hos Rockstar Husky?"

Kasper Schultz: "Jeg har igennem de sidste par år hjulpet og skruet for både Mathias Gryning og Simon Mathiasen. Og igennem Mathias har jeg lært Thomas Kjer Olsen at kende, og den vej igennem mødt Rasmus Krogh Jørgensen et par gange til VM, når vi har været af sted for enten at se Thomas, eller fordi Mathias har skullet køre EM eller VM. Efter at jeg blev udlært klejnsmed i sommer, var planen egentlig at jeg skulle starte som værnepligtig på Kongeskibet d. 4. januar. Det satte en slem skulderskade dog en stopper for i starten af november. Jeg blev opereret i starten af december og kiggede på 3 måneders sygemelding, inden jeg kunne genoptage mit arbejde som klejnsmed, nu da jeg ikke nåede at komme med Kongeskibet."


Ud af det blå, en aften midt i december, bliver jeg ringet op af Rasmus. Vi snakker lidt og så spørger han mig, om jeg kunne tænke mig at blive fabriksmekaniker. Jeg svarer lidt paf, at det var da alligevel noget af et tilbud, men at jeg da selvfølgelig kunne tænke mig det. Vi blev enige om at jeg skulle komme ned og prøve det af nogle dage i starten af januar, så de lige kunne se om jeg duede til noget. Efter jeg havde været i workshoppen et par dage fik jeg at vide at de godt kunne bruge mig. Så jeg har indgået en aftale med Kay Hennekens, der er ejeren af teamet, og Rasmus om at blive trænings- og løbsmekanikker for Maxime Grau, teamets nye EM250-kører, og jeg har siden midten af januar været en del af teamet. Jeg ville lyve hvis jeg sagde at det ikke har været lidt en drøm at blive en del VM-ryttergården, at det så bliver for et fabriksteam, er bare vildt fedt.


MX-Index: "Hvad er/bliver den største omvæltning ved at skulle skrue for et fabriksteam?"

Kasper Schultz: "Den største omvæltning er klart at min hobby og passion nu også er mit arbejde, og ikke bare hygge med mine bedste kammerater. Der er ingen tvivl om at det er meget anderledes at være fuldtidsansat for et fabriksteam. Det hele er gennemtænkt 100%, og hele teamet, cyklerne og workshoppen står snorlige hver evig eneste dag. Og hvad er det fedeste ved at skulle det? Jeg elsker cross, så det at kunne leve af sin hobby og passion, og det at skulle være en del af et fabriksteam full time, er måske ikke helt gået op for mig endnu, men at vågne op til en hverdag fyldt med MX er da ikke så tosset."


MX-Index: "Hvad glæder du dig mest til ved 2021-sæsonen?

Kasper Schultz: "Det jeg glæder mig mest til, er at komme rigtig i gang med sæsonen og støtte Maxime og give ham de bedste betingelser, for at kunne yde hans bedste, igennem hans første sæson i EM250-klassen."


Foto: Nestaan Rockstar Energy Factory Husqvarna MX2

Untitled-1.png

© 2013 MX-IndeX - A part of #591 Arts.