top of page

Lærerig weekend i Sønderborg for Frederik Stampe


Danskerne kæmpede bravt i 85cc-klassen i Sønderborg, der er pakket med talent i år. En af dem der - moralsk - scorede point, var Frederik Stampe, og han sendte os en god, fyldig status på weekendens ræs + lidt indsigt i præcis hvorfor første heat blev dømt som værende ikke tællende!


Frederik Stampe: "I weekenden var jeg i Sønderborg og køre det første EM siden corona lukkede tingene ned sidste år. Det var super fedt at se kørerne fra de andre lande igen, og det var samtidig mit første løb i den enormt hårde EMX85-serie. Vi kører i nordvest-zonen, som typisk er en af de stærkeste af de fire kvalzoner i Europa, så jeg vidste det ville blive rigtig hård konkurrence. Om lørdagen køres kvalifikation, og kørerne fra 85cc bliver delt ind i to grupper ved lodtrækning. Jeg endte i gruppe A, som viste sig at være noget stærkere end gruppe B, men jeg fik alligevel et rigtig fint resultat med en 10. plads i kvalifikationsheatet, hvor de 18 bedst placerede kvalificerer sig direkte til søndagens løb. Med en 10. plads måtte jeg køre til bommen som 19'er ud af de 40 kørere der endte med at kvalificere sig.

Om søndagen køres de egentlige løb, og i første heat får jeg egentlig en udmærket start, men der kommer ret hurtigt samaritflag to steder på banen, som varede ved hele heatet. Jeg ved ikke hvorfor de ikke gav os det røde flag, men i hvert fald var der frustrerende, at dem jeg lå og kæmpede om placeringer med, delvist sprang for flagene hvor jeg rullede over, og det kostede placeringer og momentum. Dommeren valgte senere at annullere hele heatet, fordi der var mange der sprang, men da de ikke havde helt styr på hvem det præcist var, så blev alle disket. I 2. heat fik jeg en dårlig start, men kører mig ret hurtigt op på 20. pladsen. Jeg får et rigtig godt flow og masser af fart på cyklen, men jeg kommer allerede på 2. omgang i sammenstød med en anden kører og vores cykler vikler sig ind i hinanden. Det tager laaang tid at komme fri, og jeg ender med at være hele 40 sekunder bag den bagerste og jeg kører helt alene i lang tid, mens jeg gør hvad jeg kan for at hente lidt tid, selvom jeg godt ved at pointene er long gone. Jeg ender med at køre mig op til en 29. plads.


Alt i alt en lidt hård weekend, men også meget lærerig. Det er min kun første hele sæson på 85cc, så jeg er med for at lære. Jeg tager med fra løbet, at min fart - specielt i 2. heat - er ret god, hvor jeg kun ligger omkring 1,5 sekund fra tiderne i top 10, og så er jeg glad for at jeg kørte efter reglerne i første heat, og for at jeg blev ved med at kæmpe i 2. heat. Og så spillede Yamahaen bare. Det er også værd at tage med! Jeg glæder mig til næste runde i Slovakiet i næste weekend!"


Foto: www.pers-photo.com

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
fxr.jpg
Facebook Nyheder
bottom of page