Lige ved og næsten for danskerne i Letland!


Der var flere sublime takter fra VM-danskerne, da VM i dag tordnede over Kegums i Letland - men der var også lige så mange uforløste ender.


MXGP

Thomas Kjer Olsen føler sig godt tilpas i Letland. Den lange dansker har hentet flere GP-sejre på banen i Kegums, og der var da også gode takter fra ham, da han første gang skulle tumle den på sin 450'er. TKO kørte rundt på niendepladsen i første heat, da han desværre styrter, og får cyklen påkørt - så han ikke kan køre videre. Han tog så revanche i andet heat, og kørte i mål som nummer 8, selv efter en træls start. Det betyder at Thomas rykker op som nummer 12 i den samlede stilling. Sejren gik til Tim Gajser, efter to andenpladser på dagen, imens Jorge Prado og Jeffrey Herlings delte de sidste to placeringer på podiet imellem sig. The Bullet smed den samlede sejr på sidste omgang, ved at styrte fra andenpladsen.


Thomas Kjer Olsen: "Desværre endte denne her weekend lidt ligesom sidste weekend - med et godt heat og et dårligt. Det dårlige heat var udelukkende på grund af sort uheld. Jeg lavede en fejl og så var der en der hoppede ned i min cykel, så den blev for ødelagt til at jeg kunne fortsætte. Det gør bare det hele værre, at jeg var oppe i toppen, og følte at jeg kunne begynde at køre dem foran ind. En ottendeplads i andet heat, det er jeg godt tilfreds med. Jeg følte mig godt tilpas på cyklen, så det var et godt heat. Jeg ved at jeg har farten, nu skal jeg bare sætte det hele sammen."


Resultat, GP Letland:

1. Tim Gajser - Honda

2. Jorge Prado - KTM

3. Jeffrey Herlings - KTM

4. Romain Febvre - Kawasaki

5. Antonio Cairoli - KTM

6. Brian Bogers - Gasgas

7. Jeremy Seewer - Yamaha

8. Alessandro Lupino - KTM

9. Pauls Jonass - Gasgas

10. Ben Watson - Yamaha

13. Thomas Kjer Olsen - Husqvarna


Samlet:

1. Tim Gajser - 270p

2. Romain Febvre - 257

3. Jorge Prado - 255

12. Thomas Kjer Olsen - 101


MX2

Mikkel Haarup havde en mission i Letland. Og den startede godt, med en femteplads i kvalen'. Det fulgte danskeren op med at køre det meste af første heat på femtepladsen, indtil han måtte tage til takke med syvendepladsen. I andet heat nappede Mikkel næsten holeshot, og kørte 30 minutters ren duel-kørsel, indtil han sluttede på niendepladsen - og som samlet nummer 7 på dagen. Bastian Bøgh Damm havde ikke heldet med sig - men igen var han suverænt kørende! Et styrt i første heat, gav en plads som nummer 13, og i andet heat blandede han sig med fabrikskørerne fra start. Desværre blev han kørt af, så maskinen ikke kunne køre videre. Super ærgerligt for Bastian. Sejren gik til Maxime Renaux, foran Jago Geerts og Mattia Guadagnini.


Resultat, GP Letland:

1. Maxime Renaux - Yamaha

2. Jago Geerts - Yamaha

3. Mattia Guadagnini - KTM

4. Tom Vialle - KTM

5. Thibault Benistant - Yamaha

6. Rene Hofer - KTM

7. Mikkel Haarup - Kawasaki

8. Jed Beaton - Husqvarna

9. Kay de Wolf - Husqvarna

10. Simon Längenfelder - Gasgas

18. Bastian Bøgh Damm - KTM


Samlet:

1. Maxime Renaux - 271p

2. Mattia Gudagnini - 237

3. Jago Geerts - 235

13. Mikkel Haarup - 115

18. Bastian Bøgh Damm - 64


Du kan finde alle resultater fra dagen her: https://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx


Husk at du kan se alle heat fra Letland, on-demand, på discovery+!


Foto: Juan Pablo Acevedo

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
fxr.jpg
Facebook Nyheder