Mageløse Mikkel og stærke danske piger i Agueda!


På førstedagen i Portugal markerede de danske kørere sig mere end stærkt! Der var gode danske point i WMX, og så kørte Mikkel Haarup et blændende kvalheat, der bare viser at Argentina bestemt ikke var en enlig svale!


MX2

Ligesom i Argentina skulle Mikkel Haarup lige i gang i kvalheatet, men da han først fik tændt op under Kawasakien, så faldt de andre en for en. Mikkel startede som 8'er, og arbejdede sig stille og roligt igennem kvalheatet, inden han og Kay de Wolf gav tilskuerne noget at holde vejret over, da de havde en vanvittigt fed duel om fjerdepladsen, som hollænderen desværre trak sig sejrrigt ud af - selvom Mikkel virkede hurtigere. (Super objektivt set.) Napper han en god start i morgen, så siger vi bare, at så er podiet ikke urealistisk! Det var dog Jago Geerts der nappede sejren, foran Mattia Guadagnini og en stærkt kørende Kevin Horgmo. Tom Vialle styrtede undervejs, efter et aggressivt forsøg på at passere Kay de Wolf.


Resultat, Kvalheat, Portugal:

1. Jago Geerts - Yamaha

2. Mattia Guadagnini - Gasgas

3. Kevin Horgmo - Kawasaki

4. Kay de Wolf - Husqvarna

5. Mikkel Haarup - Kawasaki

6. Isak Gifting - KTM

7. Stephen Rubini - Honda

8. Andrea Adamo - Gasgas

9. Jeremy Sydow - KTM

10. Conrad Mewse - KTM


MXGP

Der var drama for alle pengene i MXGP-klassen - der jo desværre er uden Thomas Kjer Olsen i denne weekend - da Tim Gajser og Ruben Fernandez kørte sammen på første omgang, og smed første- og andenpladsen væk. Førstepladsen overtog Glenn Coldenhoff, og endelig virkelig The Hoff som sit gamle jeg, da han kørte den hele vejen hjem. Jorge Prado tog andenpladsen, mens en stærkt, stærkt kørende Brian Bogers tog sig af tredjepladsen. Pauls Jonass kom hjem som 4'er, foran Jeremy Seewer. Tim Gajser kørte sig fra sidstepladsen op til syvendepladsen til slut.


Resultat, Kvalheat, Portugal:

1. Glenn Coldenhoff - Yamaha

2. Jorge Prado - Gasgas

3. Brian Bogers. - Husqvarna

4. Pauls Jonass - Husqvarna

5. Jeremy Seewer - Yamaha

6. Calvin Vlaanderen - Yamaha

7. Tim Gajser - Honda

8. Henry Jacobi - Honda

9. Jed Beaton - Kawasaki

10. Maxime Renaux - Yamaha


WMX

Både Sara Andersen og Malou Jakobsen startede flot i Agueda, da de i dame-klassen begge kom hjem i top 10! Sara snuppede fjerdepladsen i dagens enlige heat, mens Malou Jakobsen blev en flot nummer 9. Pigerne har et heat igen i morgen. Sejren løb Lynn Valk med.


EMX250

William Kleemann var eneste dansker i EM-klassen i Portugal, og han kvalificerede sig til de pointgivende heat, men måtte desværre se pointchancen passere i dagens enlige heat, da han sluttede som nummer 28. Han har også chancen igen i morgen.


Husk at VM MX2 og MXGP-heatene starter klokken 14.00 i morgen, live og gratis, på Discovery+!


Foto: Kawasaki

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
fxr.jpg
Facebook Nyheder