top of page

Mere VM til Jørgensen!

Mathias Jørgensen kørte sin første VM-afdeling nogensinde, da han var til start i Loket i weekenden. Og det endte med at blive et brag af en debut, der gav point på kontoen, og ikke mindst mod på mere.


Mathias Jørgensen: "Jeg vidste weekenden ville blive hård. De havde lovet brutal varme og så er feltet jo hårdt. Men weekenden gik godt. Jeg havde rigtig god fart i cyklen og synes jeg var god til at justere tingene ind undervejs. VM-cirkusset er anderledes end andre løbs serier - tidspunkterne vi kører på er meget sent på dagen. Jeg plejer at have faste rutiner så de skulle lige justeres ind og afprøves. Også cykel-setup er anderledes, da hastighed og huller er helt anderledes end herhjemme og for eksempel til ADAC.


Sammenligner man VM kontra USA, så må de for eksempel ikke køre med ting i USA, der ikke er tilgængelige for offentligheden. Det vil sige at alt det de kører med, skal man kunne købe. Til VM ses det tydeligt på cyklerne, at det er RIGTIGT fabriksgrej der sidder på, Hemmelige dimsedutter og fede ting. I USA får de hurtige gutter også pressedagen før løbet, til liiiige at mærke banen og få småjusteret cyklerne ind. Det er der intet af herovre, så på den måde er vi alle stillet lige angående banen. Banerne herhjemme i Europa er jo meget mindre end USA, og det er mere “hård” kørsel fordi man er så tæt hastighedsmæssigt, så behøver man ligesom at være lidt dirty.


Det var fedt at få 2 point! Men når man laver en rigtig god start og ligger 12'er i 10 minutter, er det surt at udgå med mekanisk defekt grundet en stor sten. Heldigvis får jeg chance for revanche inden længe, for der bliver mere VM. Jeg skal køre VM i Finland om 2 uger. Om der kommer flere må tiden vise.


Og 2024? Så langt er jeg slet ikke endnu. Jeg er jo 31, næsten nyforlovet og nybagt far. Der er jo hverken tid til barnedåb eller bryllup, med den kalender jeg har kørt i år, DM, OB DM, ADAC MX Masters, og nu kører vi lidt VM i sommerferien. Vi må se hvad der sker når vi kommer tættere på! Til sidst skal der lyde tusind tak til Filten Racing, mekanikere og familie, og selvfølgelig de danskere der heppede og kom forbi i Loket!"

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page