top of page

Mikkel Haarup måtte knokle i Spanien


På en særdeles varm søndag i Arroyomolinos, måtte danske Mikkel Haarup knokle ekstra hårdt, for at komme derfra med et brugbart resultat. Samtidig var der også dansk i top fem i kvindernes VM, og flere danske EM-point!


MX2

Mikkel Haarup kom ellers godt til bommen, men desværre havde han ikke heldet med sig i starten, og med samtidig en uheld med en anden kører på anden omgang af første heat, måtte danskeren knokle. Han nåede op som nummer 8, inden han styrtede igen på sidste omgang, og måtte tage til takke med tiendepladsen. Andet heat var dog noget bedre. Her blev det til en femteplads, da han kæmpede for at komme forbi Liam Everts - der kørte sit livs ræs. Det var dog stadig en Mikkel Haarup, der mente han kunne have fået mere ud af det, der gjorde status til sidst. Sejren gik til en dominant Tom Vialle, foran Simon Längenfelder og Jago Geerts.


Mikkel Haarup: "Det var virkelig en hård dag. Jeg følte min fart var god, men jeg kunne simpelthen ikke komme ud over startbommen, og måtte komme bagfra i begge heat. Med bedre starter er vi tilbage på podiet, men når du misser dem, så er der stor chance for at komme i problemer med andre kørere; I første heat ramte jeg en anden kører der var styrtet, og hang fast i hans baghjul. En top fem i andet heat var okay, men jeg har mere i mig, med bedre starter."


Resultat, GP Spanien:

1. Tom Vialle - KTM

2. Simon Längenfelder - Gasgas

3. Jago Geerts - Yamaha

4. Liam Everts - KTM

5. Stephen Rubini - Honda

6. Thibault Benistant - Yamaha

7. Andrea Adamo - Gasgas

8. Mikkel Haarup - Kawasaki

9. Kevin Horgmo - Kawasaki

10. Jan Pancar - KTM


Samlet:

1. Tom Vialle

2. Jago Geerts

3. Simon Längenfelder


MXGP

Tim Gajser var stadig påvirket af sin sygdom, men alligevel virkede han mere frisk i dag, end han var i går. Det var dog ikke TiGa der stjal rampelyset, det gjorde Maxime Renaux helt og holdent. Renaux kørte sig forbi Jorge Prado hurtigt i første heat, selvom spanieren ellers havde alle tribuner med sig, og der blev han indtil målflaget. I andet heat så det først ud til at Prado skulle give de spanske fans den sejr de forlangte, men han styrtede, og faldt derefter totalt igennem. Så den spanske fest udeblev. Den franske blev blot større. Maxime Renaux tog nemlig den samlede sejr, foran Glenn Coldenhoff og Brian Bogers.


Resultat, GP Spanien:

1. Maxime Renaux - Yamaha

2. Glenn Coldenhoff - Yamaha

3. Brian Bogers - Husqvarna

4. Tim Gajser - Honda

5. Jorge Prado - Gasgas

6. Mattia Guadagnini - Gasgas

7. Ruben Fernandez - Honda

8. Jeremy Seewer - Yamaha

9. Pauls Jonass - Husqvarna

10. Alberto Forato - Gasgas


WMX

Kvinderne kørte også deres andet heat i dag, og her var danskerne igen med til at kæmpe i den sjove ende. Sara Andersen kørte endnu en sjetteplads hjem, og tog derved en samlet femteplads i GP'et. Malou Jakobsen kørte en tiendeplads hjem i heatet, og sluttede GP'et som nummer 12. Sejren gik til tilbagevendte Courtney Duncan.


EMX125

Mads Fredsøe kørte sit andet heat i EMX125-klassen, og her var der igen point at hente for danskeren, der sluttede heatet som nummer 16. Det gav en samlet placering som nummer 19 i GP'et, der blev vundet af Ivano van Erp.


Find alle resultater fra dagen her: https://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx

Gense alle MX2 og MXGP-heat, on-demand, på disocvery+, lige når du har lyst, her: https://www.discoveryplus.com/dk/sport/motocross/motocross-world-championship


Foto: Kawasaki

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page