top of page

Mikkel Haarup med bedste resultat nogensinde!


På en strålende dag i Portugal, viste Mikkel Haarup at han bestemt er en man skal regne med, når det kommer til placeringerne HELT i toppen af VM i MX2-klassen, hvor også begge danske piger kørte sig i den samlede top 10.


MX2

Men vi starter med Mikkel Haarup, for hold op en forskel skiftet til DRT Kawasaki har gjort + det at rykke base tilbage til Danmark. Efter sit kun andet podie nogensinde i Argentina for fjorten dage siden, skulle Mikkel i dag forsøge at bevise, at det ikke bare var en enlig svale, men han gjorde så langt mere end det. Han startede ud med at føre de første par omgange af første heat, inden han fulgte Tom Vialle helt til dørs for andenpladsen. I andet heat kørte han sig op som nummer 4, hvilket var godt nok til karrierens hidtil største bedrift, og den samlede andenplads, ligesom at han kørte sig selv op på medaljepladserne i den samlede stilling. Vialle vandt GP'et, mens Jago Geerts blev nummer 3.


Mikkel Haarup: "Jeg startede ud lidt stift i går, men vi bliver ved at arbejde, og som alle kan se, så er min race pace virkelig god og min DRT Kawasaki virkelig hurtig. Det har vi styr på. I første heat fik jeg kørt nogle gode omgange til at starte med, men det var en helt ny situation at være forrest. Jeg lavede et par fejl, men jeg synes jeg håndterede det fint og en andenplads er mit bedste resultat nogensinde indtil videre. I andet heat fik jeg ikke lige så god en start, da min holeshot device klikkede ud, lige da jeg slap bommen, men jeg lavede nogle overhalinger på første omgang og indhentede dem i front. Det var dog svært at komme længere frem i top 5, da alle kørte næsten samme tider, men vi gjorde det godt som team i denne her weekend, og jeg begynder at blive afhængig af de podier. Men hvad der er mere vigtigt er at vi bliver ved at forbedre os og at vi kommer tættere på mesterskabet. Jeg har kørt nogle gode løb i Arco, hvor vi skal køre næste gang, og lavet gode overhalinger der, så vi ser frem imod endnu en god weekend!"


Resultat, Portugal:

1. Tom Vialle - KTM

2. Mikkel Haarup - Kawasaki

3. Jago Geerts - Yamaha

4. Kay de Wolf - Husqvarna

5. Kevin Horgmo - Kawasaki

6. Andrea Adamo - Gasgas

7. Thibault Benistant - Yamaha

8. Mattia Guadagnini - Gasgas

9. Conrad Mewse - KTM

10. Stephen Rubini - Honda


Samlet:

1. Jago Geerts

2. Tom Vialle

3. Mikkel Haarup


MXGP

Tim Gajser har siddet tonstungt på VM indtil videre, og den tendens fortsatte i Portugal. Det var ganske rigtigt Jorge Prado der vandt GP'et, men alligevel var det Gajser der lod til at være i kontrol - især med en magtdemonstration i andet heat. Tredjepladsen gik til en stærkt kørende og glad Brian Bogers. Glenn Coldenhoff fik revanche og genrejsning med en godt hjemkørt fjerdeplads, foran Pauls Jonass.


Resultat, Portugal:

1. Jorge Prado - Gasgas

2. Tim Gajser - Honda

3. Brian Bogers - Husqvarna

4. Glenn Coldenhoff - Yamaha

5. Pauls Jonass - Husqvarna

6. Jeremy Seewer - Yamaha

7. Calvin Vlaanderen - Yamaha

8. Ruben Fernandez - Honda

9. Alberto Forato - Gasgas

10. Jeremy van Horebeek - Beta


Samlet:

1. Tim Gajser

2. Jorge Prado

3. Maxime Renaux


WMX

De danske piger skulle køre andet heat af anden afdeling af VM for kvinder i dag, og selvom der var gode ting, så var der også malurt i bægeret. Sara Andersen var på vej imod et godt resultat, da hun fra femtepladsen desværre sprang sammen med norske Martine Hughed, hvorved deres cykler blev flettet så godt sammen, at danskeren måtte udgå af heatet. Derfor blev det kun til en tiendeplads samlet på dagen. Anderledes gik det for Malou Jakobsen, der kørte sig op igennem feltet i andet heat, til syvendepladsen til slut. Det gav en samlet sjetteplads i GP'et, og altså et rigtig godt og flot resultat, der boder på meget mere! Sejren gik til Lynn Valk.


EMX250

Danske William Kleemann var igen i ilden i dag, og han kom lidt tættere på pointene, da han sluttede som nummer 24 i dagens EM-heat. Sejren gik til hollandske Rick Elzinga.


Du kan finde alle dagens resultater her: https://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx


Foto: Kawasaki

Comentários


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page