Motocross of Nations skudt i gang med et brag!


Årets Motocross of Nations har været længe ventet, og i dag kom det så endelig i gang! Vi skulle have kvalheatene overstået. Hvem skulle direkte i A-finalen, hvem skal køre til bommen først i morgen, og, ikke mindst, hvordan ligger styrkeforholdet kørerne imellem! Og der var drama for alle pengene, lige fra start!


MXGP

I MXGP-klassens kvalheat var det nemlig Jago Geerts der tog fusen på alle. Belgieren kører sit første løb på 450'eren, og det gjorde han såmænd, ved at sætte alt og alle grundigt til vægs, og tage sejren for Belgien. Jeremy Seewer kæmpede en brav kamp for at holde en stærkt kørende Eli Tomac bag sig mod slutningen af heatet, efter at Tomac havde kørt sit op igennem feltet, og det så ud til at lykkes, indtil schweizeren kiksede Larocco's Leap på allersidste omgang, hvilket kostede en placering. Så Tomac tog andenpladsen for USA, mens Seewer måtte nøjes med tredjepladsen. Mitch Evans var kort i spidsen, og satte også heatets andenhurtigste omgang, men ligesom vi har set i VM, så begyndte australieren at tabe pusten mod slutningen af heatet. Han sluttede dog stadig som 4'er, lige foran Jorge Prado, der ellers var hurtigst af alle i træningen. Af vores nærmeste naboer var det Norge der var bedst i MXGP-klassen, hvor Cornelius Tøndel tog 11. pladsen, efter at have ligget inde i top 10 i stort set hele heatet. For Sverige sluttede Alvin Östlund som nummer 13.


Resultat, MXGP-kvalheat, Motocross of Nations 2022:

1. Jago Geerts - Belgien - Yamaha

2. Eli Tomac - USA - Yamaha

3. Jeremy Seewer - Schweiz - Yamaha

4. Mitch Evans - Australien - Honda

5. Jorge Prado - Spanien - Gasgas

6. Glenn Coldenhoff - Yamaha

7. Maxime Renaux - Yamaha

8. Dean Wilson - GB - Husqvarna

9. Antonio Cairoli - Italien - KTM

10. Dylan Wright - Canada - Honda


MX2

I MX2-klassen var det de amerikansk baserede kørere der sad på tingene. Justin Cooper kørte sig hurtigt i front, og stak derefter af, for at tage sejren for USA til slut i suveræn stil. Hunter Lawrence var et øjeblik om at komme op på andenpladsen, og selvom han var hurtigst i heatet, så var hullet ikke til at lukke. Marvin Musquin viste at han stadig godt kan køre 250'er, ved at tage tredjepladsen, foran en imponerende Guillem Farres, der bare vokser og vokser med tilliden fra Star Racing Yamaha. Femtepladsen tog Andrea Adamo sig, efter at Kay de Wolfs baghjul brød sammen på sidste omgang. Mest imponerende af alle var dog nok Hardy Munoz fra Chile, der længe lå oppe i fronten, men sluttede som nummer 8 til slut. Der var også en del drama i MX2-klassen. Jo Shimoda var 2'er i træningen, men sølvmedaljetageren fra Pro Motocross, styrtede to gange i heatet, og reddede kun en plads som nummer 12 hjem. Det viste sig ikke at være nok for Japan, der skal ud i B-finalen i morgen. Samtidig havde også Max Anstie store problemer. Norske Kevin Horgmo kørte sig ind i top 10, mens svenske Albin Gerhardsson sluttede som nummer 14.


Resultat, MX2-kvalheat, Motocross of Nations 2022:

1. Justin Cooper - USA - Yamaha

2. Hunter Lawrence - Australien - Honda

3. Marvin Musquin - Frankrig - KTM

4. Guillem Farres - Spanien - Yamaha

5. Andrea Adamo - Italien - Gasgas

6. Simon Längenfelder - Tyskland - Gasgas

7. Liam Everts - Belgien - KTM

8. Hardy Munoz - Chile - Kawasaki

9. Kevin Horgmo - Norge - Kawasaki

10. Josh Varize - Guam - KTM


Open

Jett Lawrence var hurtigst i træningen, så der var lagt op til en duel mellem ham og Chase Sexton. Det var dog en helt anden duel vi fik. Sexton bragede frem i front på de første omgange, men Dylan Ferrandis hang på - og viste den fart vi ikke har set, siden han blev mester sidste år i USA. Det udviklede sig til en voldsom duel, hvor begge kørere lavede fejl, inden Sexton styrtede på sidste omgang og smed sejren væk. Det gav Frankrig en sejr, og rykkede dem forbi Australien til bommen i morgen. Jett Lawrence forsøgte tidligt i heatet at skynde sig forbi Ruben Fernandez, men Fernandez er ikke en man sådan lige skubber væk, uanset hvem man er. Så han svarede igen, og da Jett endelig kom forbi, så var de to forreste kørt. Så det blev en tredjeplads for Jett Lawrence, en fjerdeplads til Ruben Fernandez, og en femteplads til Calvin Vlaanderen, der ellers tog starten for Holland. Af de nordiske lande var Sverige bedst, da Fredrik Norén viste rutinen, og kørte sig ind på en syvendeplads, mens Haakon Østerhagens første favntag med MXoN endte i første sving med et startstyrt.


Resultat, Open-kvalheat, Motocross of Nations 2022:

1. Dylan Ferrandis - Frankrig - Yamaha

2. Chase Sexton - USA - Honda

3. Jett Lawrence - Australien - Honda

4. Ruben Fernandez - Spanien - Honda

5. Calvin Vlaanderen - Holland - Yamaha

6. Harri Kullas - Estland - Yamaha

7. Fredrik Norén - Sverige - KTM

8. Mattia Guadagnini - Italien - Gasgas

9. Lorenzo Locurcio - Venezuela - KTM

10. Tommy Searle - GB - Honda


Kval, nationer:

1. USA

2. Frankrig

3. Australien

4. Spanien

5. Belgien

6. Holland

7. Italien

8. Schweiz

9. Tyskland

10. Storbritannien


I morgen gælder det! Husk at det er klokken 19.00 vi sender på discovery+!


Du kan finde alle dagens resultater her: https://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx


Foto: Motocross Action Magazine

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
fxr.jpg
Facebook Nyheder