top of page

STAFF BLOG: MX-Index' guide til sure naboer


Set i lyset af den seneste tids begivenheder, så følte vi at denne her måske lige var på sin plads. Brug den så meget I orker.


1. Få en hobby.

- Adspredelse kan være godt. Er dit største problem, de to timer hver onsdag, hvor du kan fornemme en motor i det fjerne, hvis vinden står rigtigt, så kunne en hobby være sagen. Begynd til curling, bliv aktiv spejder, eller meld dig som indsamler hos Kirkens Korshær. Disse kan du så planlægge til at finde sted, de 0,2 % af året, hvor der køres på crossbanen. Tjen et godt formål, og spar blækket til sure kronikker i dagspressen. Alle vinder!


2. Få et kæledyr.

- Hunde kræver motion, katte kræver at du samler smadrede kaffekopper op, og en tam languster kræver at du … er lidt underlig. Under alle omstændigheder, så er et kæledyr en glimrende måde at holde hjernen beskæftiget, så du helt glemmer, at der er stakler på motorcykel, du burde plage ved at ringe til amt og rådhus. Desuden kan et sådant skabe lidt empati i det ellers iskolde sind, så snedronningen ikke længere ligner en rigtig guttermand, når hun stiller sig ved siden af dig.


3. Få noget selvindsigt.

- De kører ovre på crossbanen, og du er allerede på vej ud efter muskedonner og bjørnesaks i garagen. ”Tæsk og prygl skulle de have, skarnsknægte,” gjalder du til konen, der sover brandert ud på sofaen. Men måske du skulle standse op og tage et kig i spejlet. Er det måske dig der er urimelig? Din holdning, imod 302 medlemmer af den lokale crossklub, der knokler, slider, slæber og stræber, for at kunne have et par hyggelige timer i venners lag. Demokrati er ikke altid et fallitbo, og selvransagelse, har reddet større personager end dig.


4. Få noget data.

- Satans til svineri med den bane! De hælder olie i vandløbene derovre, kører spidsmus over med vilje, og ofrer de spæde til motorguden Bjarne-Emil, der har kædetræk på sine sandaler, forklarer du købmanden. Men som ved ethvert andet tilfælde her i livet, så er du dog ikke berettiget til at blive hørt eller taget seriøst, før du har sat dig ordentligt ind i tingene. Læs op på sagerne, undersøg dem, og så er du klar til at have en mening. Ikke før. (Gælder i alle livets facetter.)


5. Få noget overblik.

- Det er den samme fortælling – gammel som tiden selv. Mand besigtiger grund. Mand konstaterer at grund ligger ved siden af en motorbane. Mand køber grund. Mand bygger hus. Mand klager over motorbane. Kommune lukker motorbane. Hvis du er af den holdning, at alle skal krybe og hoppe for dig, så overvej om du i virkeligheden er den flinke fyr, som de andre i villavejens antennelaug aldrig har givet dig respekt for at være …


6. Få noget perspektiv.

- Du mener måske at du er det perfekte menneske, og at alle i samfundet som udgangspunkt, burde være som dig. Komplet med seler og bæltetaske. Det er de bare ikke. Mennesker er lige så forskellige som mængden af sovs du kan tage på en god aften. Og for nogle, så bliver crossbanen et frirum, fra alt det der så hurtigt kan få tilværelsen til at ramle. Husk det, næste gang en flok drenge kører om kap på deres knallerter ude på vejen, og du selv var med til at få deres crossbane lukket ugen forinden.

7. Få noget tolerance.

- Er du også en af dem, der siger ting som: ”Ej, nu skal de denondelynemig’ køre motorløb igen! Det er snart hvert eneste år,” imens du er ved at planlægge en seks dage lang båthorn-, tuba- og harmonikafestival i nabolaget, så skulle du måske have røde ører. Fordi du elsker lederhosen og grimme overskæg, så er det ikke alle der gør det, men vi lever med din dårlige smag alligevel – Ligesom du gerne skulle kunne leve med, at larmen fra plæneklippere, skrålende børn og naboen der drikker finsprit direkte fra flasken, et par timer er udskiftet med sprød racerlyd. Vi skal alle være her.


8. Få noget dialog.

- Den bedste løsning på enhver konflikt, er at gå til den med åbne arme. Spadsér over og se hvad motorsport er for noget, hvor glad sporten gør de små, og hvordan den er et samlingspunkt for alle fra nær og fjern – ung som gammel. Motorsportsfolk er de rareste og mest sociale mennesker i verden, og vil hellere end gerne fortælle om deres sport og tage en konstruktiv dialog. Det er nemt at gå til angreb, men i krig er alle tabere. Snak om tingene, forstå hinanden og så skal I se, så kan vi være her alle sammen.

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page