top of page

MX-IndeX Tester: Onegripper Sædebetræk


Er der noget der tages imod med kyshånd, så er det alt der kan forhindre OB'eren i at forlade hjulbøren, når han beslutter sig for at gøre sig god, ser pokaler i det fjerne, og manisk pumper sin gule ged op i andet gear. Hans ellers prægtige benmuskulatur giver op efter et minuts penge - hans håb og drømme holder et par sekunder kortere end det. Sædet er der hvor han befinder sig absolut mest i løbet af heatet, og derfor må et sådant være behørigt polstret i tidens tern, og vævet af stoffer, der forhindrer ham i at forlade ekvipagen agterud, før han rammer den halve omgang.


MX-Index har derfor testet de populære sædebetræk fra Onegripper, der har oversvømmet landet som en pastelfarvet flodbølge.


De kommer i alle de rigtige farver - ensfarvede, så dit sarte glojern ikke lider unødig overlast. I modsætning til så mange andre sædebetræk, er de lavet af gummi, og derfor sidder du da også fast, som en dummernik-tunge på et jernrør en råkold vinterdag, når du først tager plads i sadlen.


Alfa og omega, når man tonser ud på den lokale, med sædebetrækket under sin person, er at man tydeligt mærker forskel, når lapperne vrider øret på cyklen, og resten af kroppens formåen, straks halter for at følge med. Gummimaterialet gør at man ikke flytter sig en millimeter baglæns, selv når man en sjælden gang drister sig op at stå. Det kan måske virke som en lille ting, men det giver både følelsen af sikkerhed, kontrol, og frigiver en brøkdel ekstra, til de i forvejen beskedne kraftreserver. Jeg kunne mærke forskel fra første færd, og det er hvad man leder efter, når man kaster sine sparepenge efter nyt grej. Og så kan det enkle design også et eller andet for æstetikken.

Da det eneste undertegnede dog er i stand til for alvor at stressteste af motocross-grej, snart er spændet i mine crossbukser, besluttede vi dog, også at sætte sædebetrækket igennem en lidt mere hårdfør test. Nemlig under redaktionens certificerede orkansmølf, Mads Bengtson. Mads fik lov at køre med betrækket, og give sin uforbeholdne mening omkring den sag:

Smølf: "Jeg synes sædebetrækket er godt. Behøver jeg sige mere?"

Skriverkarl: "Altså, du skal jo selvfølgelig sige hvad du synes. Det bliver måske lidt kort til en test ..."

Smølf: "Så rigtig godt?"

Skriverkarl: "Hmm, jeg ved ikke om det er bedre. Kan du sige det på en anden måde?"

Smølf: "Jeg kan godt lide at køre med det? Er det ikke fint? Bare skriv det."

Skriverkarl: "Det må være godt nok. Vi skal lære dig nogle flere tillægsord ..."

Smølf: "Glem det."


Men er det så nemt at sætte på, spørger du? Efter ti sprængte blodårer, flæben, og en for evigt mistet tro på at der findes en gud, lå betrækket stadig og grinede hånligt af mig. Først da min fatter blev træt af at se på løjerne og tog over, kom der for alvor fart over sagerne. Så det kommer an på hvor fingernemme I er, børnlille. Sædebetrækket er one-size - hvilket gør det skønt, at man slipper for at tænke på, om det nu også kan sidde på Cagivaen, men som også gør, at der lige skal makkes det mere. Og så er materialet tykkere end et "normalt" sædebetræk. Så der skal tages fat!


Alt i alt, så leverer sædebetrækket fra Onegripper nøjagtig hvad det lover. Det gør det nemmere at holde fast på cyklen - hvad end du sidder eller står. Så længe du husker at klemme med knæene, og det gør du jo, ikke sandt? Vi er vilde med det!


Sædebetrækket forhandles mange steder i landet, men kan købes hos Kaduuz MX Store og på www.24mx.dk.

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page