Sidste GP i Letland overstået


Det sidste GP ud af tre i Letland, rullede over Kegums her til eftermiddag, og det var - igen - ikke et sceneri der bød på meget held i sprøjten for danskerne.


MX2

Thomas Kjer Olsen forsøgte at køre træningen i morges, men den lange danskers krop var simpelthen for medtaget, efter at han har kæmpet sig igennem de to første afdelinger i Letland med et brækket skulderblad, til at det ville give mening at køre. Så planen er nu at lade Thomas hvile, så vi kan få ham tilbage i topform. Det betød at Mikkel Haarup var sidste danske islæt på banen, men heldet var heller ikke med Mikkel. Han lå solidt på femtepladsen i første heat, men styrtede voldsomt. Heldigvis var Mikkel klar til andet heat, men også her styrtede han på første omgang, så han måtte køre sig op igennem feltet. Han sluttede det heat som nummer 12. Sejren gik til Jago Geerts, foran Tom Vialle og Roan van de Moosdijk.


Resultat, Letland 3:

1. Jago Geerts - Yamaha

2. Tom Vialle - KTM

3. Roan van de Moosdijk - Kawasaki

4. Ben Watson - Yamaha

5. Maxime Renaux - Yamaha

6. Conrad Mewse - KTM

7. Jed Beaton - Husqvarna

8. Ruben Fernandez - Yamaha

9. Alvin Östlund - Honda

10. Mathys Boisrame - Kawasaki

15. Mikkel Haarup - Kawasaki


Samlet:

1. Tom Vialle

2. Jago Geerts

3. Roan van de Moosdijk

8. Mikkel Haarup

11. Thomas Kjer Olsen


MXGP

Den store klasse har været et festfyrværkeri i Letland, og den tendens fortsatte ufortrødent i dag. Jeffrey Herlings var opsat på at komme fra Letland med en sejr, men han måtte arbejde for den, da Tim Gajser vandt første heat, og The Bullet selv blev nummer 4. Derfor var han pisket til at vinde i andet heat, og det gjorde han, og - hjulpet på vej af en DNF til Gajser - kunne han tage GP-sejren. Arminas Jasikonis tog andenpladsen på dagen, imens Jorge Prado tog sit livs første MXGP-podie. Løjerne i Letland betyder, at Herlings har et solidt forspring med fra Letland, imens Gajser nu skal kigge sig over skulderen i tabellen, efter Jasikonis og Cairoli.


Resultat, Letland 3:

1. Jeffrey Herlings - KTM

2. Arminas Jasikonis - Husqvarna

3. Jorge Prado - KTM

4. Antonio Cairoli - KTM

5. Romain Febvre - Kawasaki

6. Glenn Coldenhoff - GasGas

7. Gautier Paulin - Yamaha

8. Tim Gajser - Honda

9. Jeremy van Horebeek - Honda

10. Mitch Evans - Honda


Samlet:

1. Jeffrey Herlings

2. Tim Gajser

3. Arminas Jasikonis


Næste GP er ifølge kalenderen, det tyrkiske GP i starten af september, men det er stadig tvivlsomt om det kan afvikles. Vi holder selvfølgelig øje med den sag.


Husk at du se alle heat fra i dag, on-demand og gratis, på Dplay! Lige her: https://www.dplay.dk/programmer/motocross-world-championship


Foto: F&H Kawasaki

Untitled-1.png

© 2013 MX-IndeX - A part of #591 Arts.