top of page

Stark VARG - Elcyklen der faktisk har en chance?


At motocross måske har en elektrisk fremtid, har været noget der har været arbejdet på, og diskuteret, i lang tid efterhånden. Fordelene ved at kunne køre altid, og ulemperne ved at måtte undvære den fantastiske lyd, har været tegnet hårdt op. Det er dog aldrig rigtig lykkedes at lave en cykel på el, der rent faktisk direkte kunne overtage pladsen fra de benzindrevne. Tit og ofte har det være vægt og vægtfordelingen der har været skæv, så cyklerne enten bliver kluntede og tunge at manøvrere, eller også har man måttet kompensere, og lave chassiset tyndt og småt.


Men måske VARG - der klinger lidt af Ringenes Herre - men som betyder ulv på svensk, fra firmaet Stark Future, kan ændre på det? Igen, stark betyder stærk på svensk, og navnet har derfor ingen relationer til Iron Man eller Avengers, som vi ellers godt kunne se det fascinerende i.


At cyklen kan ændre tingene for alvor, er i hvert fald hvad firmaet bag den håber. De siger nemlig at cyklen er lettere, hurtigere og holder længere, end enhver 450 motocross-cykel der er på markedet i dag!


Faktisk siger de at:

- Cyklen har et helt nyt og unikt batteri, kølesystem og motor.

- At den leverer 80 heste, og 9 heste per kg.

- At chassiet er ultralet, med blandt andet god brug af kulfiber, magnesium og aluminium i luftfarts-kvalitet.

- Plads til smartphone i styrpuden, og med en programmerbar app.

- Affjedring fra Kayaba.


Prisen lyder på 89.000dkk ifølge hjemmesiden.


Se eventuelt selv denne lille video, hvor Tortelli, Hill og Rebeaud smider lidt rundt med cyklen, og vurder selv.

Om cyklen kan holde alt det den lover, og om tingene kan holde til det pres som motocross er, glæder vi os unægteligt til at se! Den kunne godt blive en game changer.


Eller læs mere på firmaets hjemmeside her: www.starkfuture.comOpmerkingen


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page