Steve Dixon om hvad der gik galt i Indonesien


GP'et i Indonesien udviklede sig til et sandt mareridt for danske Mikkel Haarup, da han måtte udgå af begge heat, hvor alle og enhver kunne se, at han ellers nemt havde farten til at køre sig på podiet endnu engang. Det var der selvfølgelig stor ærgrelse over hos Steve Dixon, der ejer Big Van World MTX Kawasaki. Her er hvad teamejeren havde at sige, efter den uheldige søndag.


Steve Dixon: "Jeg så virkelig frem til den her tur, for at opbygge endnu mere momentum i VM, efter Mikkels podie i Tyskland. Vi får som regel gode resultater i fly-away GP'erne, men da nogen landede på Mikkel i lørdagens kvalheat, betød det at vi kun kunne nå at udskifte fodhvileren, og få ham ud igen på banen, for et par få hurtige omgange.


Vi vidste at Mikkel havde farten til et podie, men desværre så havde vi problemer i begge søndagens heat, der gjorde at han ikke kunne gennemføre nogen af dem. Han var stærk på cyklen og i en god position i begge heat, og han lavede nogle gode overhalinger. Jeg skilte cyklerne ad efter løbet, inden vi pakkede dem i kasserne, da de ikke kommer tilbage før 5. juli, og problemet var det samme på dem begge to. Så nu skal vi se nærmere på data, og se hvad der gjorde den indonesiske bane anderledes end Tyskland, og finde frem til, hvad der har forsaget de fejl.


Det er en hård sport for mekanikken, men når sådan her sker, så går det lige i hjertet og jeg er så ærgerlig og ked af det på Mikkels vegne, da jeg er sikker på at han var i spil til podiet. Han har lagt så meget i det, og jeg er ærgerlig over at han ikke fik de point han havde fortjent. Han skubbede cyklen tilbage til os i første heat, hvor mange andre kørere nok havde ladet den ligge på jorden. Det var der mange af de andre teams der bemærkede, hvor respektfuld Mikkel er. I andet heat kunne han fornemme de samme symptomer som i første heat, og formåede at køre cyklen tilbage til pitten.


Selvom det selvfølgelig har skadet vores jagt på tredjepladsen i VM, tager vi nu tilbage og analyserer data, og så er vi klar til at kæmpe igen i Loket!"


Selv var Mikkel Haarup også rimelig fattet efter GP'et, og hurtigt videre.


Mikkel Haarup: "Jeg følte at jeg havde farten til at køre i top 3, men vi havde nogle problemer, som for eksempel da der var en der hoppede ned i mig og smadrede min fodhviler lørdag. Jeg havde en god følelse på cyklen hele weekenden, vi var bare virkelig uheldige."


Foto: Ray Archer

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
fxr.jpg
Facebook Nyheder