top of page

Ting at holde øje med i VM 2024!


Okay, vi synes der er ret langt til marts ... For vi er sikre på at 2024 sæsonen af VM bliver kanon! Derfor tænkte vi at det lige var på tide at liste de ting vi tror vi skal se frem til i den kommende sæson!


1. Mikkel Haarups sidste sæson i MX2. Det kan blive rigtig godt - og det har grundstenene til at blive direkte fantastisk. Mikkel har været særdeles positiv omkring sin Triumph, og selve cyklens opbygning brygger bare den ene kop optimisme efter den anden, for optimistiske fans i rødt og hvidt. Mikkel var et bæst på Kawasakien, og hos Triumph har man kigget til Japan da man udformede stel og ror. Det gør at den sorte cykel styrer og drejer meget lig den grønne - og tilsæt så en motor med passende los i skøjterne, der forhåbentlig holder hele vejen til mål hver gang, så er det lige før vi begynder at sejle op ad åen, allerede nu.


2. De nye kanaljer i MXGP-klassen. Vi har et godt øje til Jago Geerts, og tror at belgieren kommer til at imponere ved flere lejligheder, i sin første sæson i MXGP-klassen. Men han er ikke alene om at tage skridtet op. Roan van de Moosdijk og Kevin Horgmo følger også med op, og det bliver spændende at se hvad de kan. Vi tror at Van de Moosdijk kommer til at passe rigtig fint på 450'eren, men vi glæder os til at se hvilken cykel det er han kommer til at tørne ud på. For selvom det er en Fantic fabrikscykel, skal vi nok ikke forvente at den er en kopi af Yamahaen. Samtidig bliver det virkelig interessant at se om Horgmo kan eliminere nogle af de ting der kostede på 250'eren, for det kommer til at bide nordmanden endnu hårdere på den store cykel. Meeeeen på de videoer vi har set indtil videre, ser det ret godt ud!


3. Om sjællænderne kan vende skuden når vi gætter resultater på Discovery+! Det er ikke fordi vi holder sådan øje, men langt de fleste trofæ-klistermærker fra RR Graphics vi har sendt afsted i år, har altså haft retning mod Jylland ... Vi siger det bare.


4. Danskerne i VM generelt. Det er længe siden - hvis nogensinde - at så mange danskere har meldt sig klar til at prøve sig af i VM. Der mangler stadig lige et par bekræftelser, så skal I nok få listen med alle potentielle VM-danskere, men hvis alle der er bekræftet nu stiller op til den samme afdeling næste år, så kommer vi altså til at have runder hvor det er lige før vi skal have tæerne i gang også, hvis vi vil tælle dem alle sammen. Det er stort! Vi har strøget låget af for alle dem der er klar til at vove pelsen! William Kleemann beviste i år hvor meget det giver, at køre med på højeste plan.


5. Dem der kommer op fra EM-klasserne. Der har været god høst af talenter fra EM-klasserne til VM i MX2-klassen i næste sæson. Højst profileret selvfølgelig Marc-Antoine Rossi og Andrea Bonacorsi, der begge får chancen for en hel sæson på fabriksgrej. Her må vi indrømme at vi nok har mest fidus til Rossi. Han lader til at være lidt bedre teknisk, og som sådan måske i stand til at vride mere fart ud af talentet. Bonacorsi vandt EM i år, langt hen ad vejen på at være bundsolid, og mens det også er vigtigt, så kan man nå til et punkt, hvor det bare ikke længere er nok. Især hvis man skal være verdensmester.


6. Alt det nye. Nej-sigerne kan sige hvad de vil, det er sjovt når der kommer nye mærker til. Og selvom internetridderne af det runde bord i deres mors kælder smart kommenterer med, "[indsæt-farve]-KTM", til alle nye maskiner, fordi de prøver at være lige så badass som de ritti' seje på amerikanske forummer, så bliver det sjovt at se de nye cykler i aktion. Triumph er klar, og der er forlydender om at vi måske får Ducatien at se til enkelte afdelinger også. Dertil ved vi, at Stark arbejder utrætteligt på at skaffe starttilladelse til deres Varg - om end det i øjeblikket ikke ser ud til at lykkes lige foreløbig. (Meeeen, et par gysser på rette sted, og så ...)


7. Dannebrog på lægterne! Det er bare fedt, når bannerne vajer, uanset hvor karavanen kommer hen i verden. Det kan godt være en VM-afdeling i Danmark er lidt længere væk, men de danske fans har tendenser til at dukke op alle steder!


8. Forhåbentlig et Motocross of Nations, hvor USA faktisk dukker op i stærkeste formation. Nøj, rygterne om hvem der ikke kunne/ville/gad køre for Team USA i Ernée har været mange. Men uanset hvordan amerikanerne - og de yankeefile - rationaliserer det, så klæder det dem bare at være til stede. Den er ikke ret meget længere. Det kommer altid til at klinge hult hvis man har tjent en million dollars på sin hobby, men ikke kan snakke om den, andet end i lyset af penge, besvær og mammon. Eller hvor sej man selv synes man er. Flere af Tim Gajsers slags, tak. Jeres selvforståelse skal nok klare den, boys.


9. Titelkampen i MXGP-klassen. Ingen skader, tak. Så har vi fandme' sagt det. Vi vil have hele feltet fit for fight - hele tiden. Jorge Prado grundlagde sit mesterskab i år igennem stabilitet - som langt hen ad vejen kom til ham, qua hans fine teknik, der elimerede graverende fejl. Samtidig faldt resten af favoritterne som fluer omkring ham. Det skal vi ikke have mere af. Febvre, Gajser, Herlings, Seewer, Renaux og de andre vil vi have med hver gang, så vi for alvor kan se hvem der faktisk er bedst til at køre. Og ikke bare bedst til at spare på hospitalsregningen.


10. Titelkampen i MX2-klassen. Copy/paste fra den ovenover. Andrea Adamo gjorde hvad han skulle, men vandt lidt kynisk sagt, måske det "nemmeste" mesterskab siden Steve Ramon i 2007. (Ingenting er nemt i motocross, men I forstår hvad vi mener.) Skader og uheld regnede ned over favoritfeltet, og pløjede vejen for italieneren, vi spår får meget svært ved at gentage bedriften til næste år. Det er ikke umuligt, men det bliver svært, hvis alle holder sig skadesfrie. Især hvis Coenen, Everts, Längenfelder, Benistant og de andre får tur i den lige fra start. (Egentlig er vi ligeglade hvordan de andre ender. De kan fordele pladserne fra andenpladsen og ned, efter #11, ligesom de lyster.)


(11: Forhåbentlig Danmark til Motocross of Nations.)


Hvad glæder du dig til?

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page