TKO klar til MXGP, men bekymret for mulighederne i 2021


2019 VM-sølvvinder, Thomas Kjer Olsen, siger at han er klar til at tage imod udfordringen i den store klasse i 2021, men indrømmer, at timingen, over hvad der skulle have været en af de bedste, og mest sofistikerede, kontrakter, i hans karriere, indtil videre er "bekymrende."


Den 23-årige dansker er i øjeblikket nummer 7 i den stillestående MX2-tabel, efter at have gennemført både det britiske og det hollandske GP, påvirket af efterveerne fra en håndledsskade han pådrog sig i optakten til sæsonen. Europamesteren fra 2016 er endt som nummer 3, 3 og 2 i de tre sæsoner han har kørt i VM MX2-klassen - alle tre med Husqvarna - og bliver tvunget op i MXGP-klassen i 2021, men kunne støde ind i problemer med at finde et fabrikssæde, især hvis flere teams vælger at give deres nuværende kørere en ekstra chance, som følge af den afbrudte 2020-sæson.


"Det er helt sikkert altid lidt bekymrende, når man ikke har skrevet under på noget, men som jeg kører lige nu, har jeg en masse selvtillid, og jeg ved at jeg kan være god på 450'eren og i MXGP-klassen," siger han. "Verden er stort set stoppet lige nu, og det er svært for de forskellige teams at lave en god kontrakt."


Hvis TKO skal fortsætte hos Husqvarna, så ville et ryk til Rockstar Energy IceOne være det naturlige valg. Det vil dog betyde, at han skal erstatte enten Pauls Jonass eller Arminas Jasikonis, der så ville have haft henholdsvis tre og fem sæsoner i den store klasse bag sig.


TKOs stjerne og salgsargument, vil uden tvivl blive noget forhøjet, hvis han formår at levere mærkets første VM-titel i dette århundrede, og selvom han har fået en moderat start på 2020, så er han stadig en af favoritterne til tronen i MX2-klassen, takket være sin rå fart og store stabilitet. Han mener samtidig også på at effekten af COVID-19 og dens påvirkning på sæsonen, ikke kommer til at gøre bedriften og resultatet mindre værd, når 2020 endelig er ovre.


"Det ville være lige så fedt," kommenterede han, da han blev spurgt om hvordan en eventuel 2020-VM-titel ville føles. "Det er hvad jeg har arbejdet - og stadig arbejder - for. For at blive verdensmester, så må du klare dig igennem hvad der så end sker. I det mindste betyder al den her "fritid," at der er tid til at arbejde på en masse småting - ting som du måske ikke altid har tid til i løbet af sæsonen. Jeg prøver at forblive positiv, for det her betyder meget for mig."


Tekst: Adam Wheeler / OTOR

https://ontrackoffroad.com/

Foto: Juan Pablo Acevedo

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
fxr.jpg
Facebook Nyheder