top of page

Udendørs-sæsonen officielt skudt i gang i Europa!


Efter en pause, der - heldigvis - har været kortere end de to foregående år, tog flere store navne hul på sæsonen i dag. Både til første afdeling af italiensk mesterskab på Sardinien, og til første afdeling af spansk mesterskab.


Italien

MX1

Det er altid spændende at se, hvor de store navne ligger i forhold til hinanden. Sidste år blev der taget hul på italiensk mesterskab, vel vidende at der var længe til VM-starten. I år er vi tilbage ved, at VM-starten kun er tre uger væk. Derfor er opstartsløbene også en større indikator på formen. Og der var flere der imponerede på Sardinien, da den sandede bane i Alghero dannede rammen om første afdeling! Det var dog Jeremy Seewer der endte med at være bedst i MX1-heatet, og på trods af en tidlig udfordring fra Ruben Fernandez, nappede Seewer sejren. Fernandez styrtede, og måtte overlade andenpladsen til Tim Gajser, der så ud til at være i cruise-mode. Fernandez tog tredjepladsen, foran Alberto Forato, og så tilbagevendte Christophe Charlier, der stadig kan finde rundt på en crossbane. Han kørte sin Fantic ind på en femteplads. Jed Beatons første løb på 450'eren, endte med en sjetteplads, hvor han henviste fabriks-Kawasakien med Ben Watson ombord, til syvendepladsen. Mitch Evans vendte tilbage efter alt for lang tids skadespause med en ottendeplads, men han viste takter til mere, selvom formen helt tydeligt ikke er der endnu.


MX2

Jago Geerts var langt hen ad vejen i en klasse for sig i den lille klasse. Han er i verdensklasse i sandet, og tog sejren. På andenpladsen kørte en imponerende Cornelius Tøndel sig ind, og han ligner allerede en der elsker sin Fantic XX250. Og der var fleste norske super-præstationer. Håkon Fredriksen kørte sin nye 114 Motorsports Honda ind på tredjepladsen, og han gjorde det ved at komme langt nede fra, og blandt andet passere begge Red Bull Gasgas på vejen. Längenfelder og Guadagnini sluttede som 4'er og 5'er. Og især Guadagnini skal finde noget frem, til at VM starter, hvis han vil udfordre om titlen.


Supercampione

I det kombinerede MX1 og MX2-finaleheat, der sætter 20 af de bedste fra MX2 op imod de 20 bedste fra MX1, blev der igen gået til stålet. Det var dog til slut Tim Gajser der viste sig overlegen, og TiGa ligner en der er klar til VM. Jeremy Seewer bed dog godt fra sig, men måtte nøjes med andenpladsen. Jago Geerts var dog nok den mest imponerende i det kombinerede heat, da han midtvejs i heatet, formåede at køre Gajser og Seewer ind på sin 250'er. Bag de tre skiftede placeringerne noget rundt, men igen var der fine norske præstationer, hele vejen rundt.Spanien

MX1

Jeffrey Herlings var det helt store samtaleemne i Spanien, da den forsvarende mester tog hul på sin sæson. Og det gjorde han uden modstand. The Bullet tog begge heatsejre og den samlede sejr. Brian Bogers startede også sæsonen for Standing Construct Husqvarna, men han var mere anonym i det spanske, end han nok havde ønsket sig.


MX2

Der er mange "måske"-talenter i Spanien for tiden. Talenter der måske kan blive til noget stort. Gerard Congost har fået chancen i VM - uden succes - men han nappede alligevel første heat i dag, foran David Braceras - der også har været ombejlet de seneste sæsoner. Spansk/svenske Samuel Nilsson, der skal køre VM for første gang i år, tog sejren i andet heat, foran Guillem Farres, der også har markeret sig positivt i EM.


Find alle resultater fra Spanien her: http://www.rfme.com/web/noticia/35628


Foto: HRC Honda

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page