top of page

VM-pre sæsonen officielt åbnet i Italien!


Det åbne italienske mesterskab er som regel altid årets første styrkeprøve mellem mange af VM-stjernerne, og i år var ingen undtagelse. Der var nemlig masser af fabrikskørere til første afdeling i dag, hvor der var nok ting at notere sig.


MX1

For eksempel at Tim Gajser ikke endte med at dominere. Faktisk vandt den forsvarende verdensmester i MXGP-klassen ikke et eneste heat! Det gjorde til gengæld Yamaha-duoen Jeremy Seewer og Maxime Renaux. Seewer vandt andet heat, og tog derved den samlede sejr på dagen, mens Renaux vandt første heat og satte sig på den samlede andenplads, foran netop Gajser. Fjerdepladsen tog Mattia Guadagnini sig af, mens det lykkedes Alberto Forato at henvise Ruben Fernandez på den anden HRC Honda, til sjettepladsen. Det var i det hele taget tæt løb i hele top 10, hvor det lod til at Benoit Paturel er glad for at være tilbage på Yamaha, og at Beta-duoen Lupino og Watson, viste fornuftigt tempo. Danske Nichlas Bjerregaard kørte sit første løb for Husqvarna og Engine & Suspension, og den danske mester gjorde det fornuftigt. Der var dog ingen point at hente, men løbet var god træning og god forberedelse til sæsonen.MX2

Endnu mere spændende var det næsten i MX2-klassen. Der er flere der har skiftet team til denne her sæson, og selvom kørerne - udover de italienske - regner løbet som en test og intet andet, så får vi stadig nogle svar og noget at sladre om. For eksempel lærte vi at Thibault Benistant og Simon Längenfelder nogenlunde er på niveau med hinanden, som de også var sidste år. Längenfelder tog sejren i MX2-klassen, foran Benistant. Derefter blev det for alvor interessant. For Andrea Adamo tog en heatsejr og tredjepladsen, i sit første løb for Red Bull Factory KTM. Og fjerdepladsen satte norske Cornelius Tøndel sig på, her inden sin første sæson i VM - efter en sublim andenplads i første heat. Liam Everts sluttede top 5 af på den anden fabriks-KTM, foran Rick Elzinga der kørte sit første løb som fabrikskører for Yamaha. Lucas Coenen havde vi måske forventet mere af, men en syvendeplads blev det til for fabriks-Husqvarna. Samtidig var der også lidt skuffende resultater at hæfte sig ved. Sacha Coenen på den trejde fabriks-KTM sluttede som nummer 18. Mens det kun var Karlis Reisulis der overhovedet formåede at kvalificere sig, ud af de tre Hutten Metaal Yamaha-kørere - som jo er Yamahas officielle team i EMX250.


Find resultaterne fra MX2-klassen her:


125

Nicolai Skovbjerg var til start i 125-klassen, i sit første løb for JK Racing, og det danske stjernefrø gjorde det hæderligt i det stærke felt. Han sluttede dagen som nummer 15, mens Alfio Pulvirenti tog sig af sejren. Traditionen tro var der lidt ekstra tænding under de italienske kørere, så hvor meget vi kan lægge i det - især i 125-klassen, må vi vente med at finde ud af.


Find resultaterne fra 125-klassen her:


Der mangler kun en enkelt afdeling af det italienske mesterskab.

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page