top of page

WMX afgjort i Trentino!


Årets VM for kvinder blev afgjort i dag i Arco di Trento, efter to hæsblæsende heat, hvor titlen skiftede hænder flere gange. Og de danske piger flagede samtidig flot med Dannebrog! Samtidig var der også to mand høj fra Danmark på pletten, til den første afdeling af EMXOpen i det italienske, hvor der skal køres tre afdelinger af EM-klassen.


Hos kvinderne var Sara Andersen og Malou Jakobsen på pletten, og de to gjorde det godt, på det hårde underlag i de italienske alper. Sara kæmpede med starterne i begge heat, men hun formåede at køre sig op igennem feltet, og slutte som henholdsvis nummer 8 og nummer 7, hvilket gav en syvendeplads på dagen. Malou Jakobsen var ligeledes stærkt kørende, og det danske stortalent, kan tage fra Arco di Trento, med en placering som nummer 11. I det samlede klassement rykkede Sara med dagens resultat, forbi Line Dam - der havde valgt ikke at tage afsted til Italien, på grund af situationen i Europa - og de to danskere slutter derfor som nummer 7 og 8 samlet i årets VM for kvinder, efter at have misset en afdeling hver. Malou Jakobsen kører en flot placering som nummer 12 hjem i VM, imens Laura Raunkjær tog sit første VM-point tidligere på året, og blev noteret som nummer 41 samlet. Titlen gik til New Zealandske Courtney Duncan, efter en vanvittig afslutning, hvor Duncan og Nancy van de Ven sluttede á point, og der måtte tælles antallet af sejre i stedet.


Resultat, WMX, 2020:

1. Courtney Duncan - Kawasaki

2. Nancy van de Ven - Yamaha

3. Larissa Papenmeier - Yamaha

4. Kiara Fontanesi - KTM

5. Lynn Valk - Yamaha

6. Shane van der Vliest - KTM

7. Sara Andersen - KTM

8. Line Dam Nielsen - Yamaha

9. Anne Borchers - Suzuki

10. Talia O'Hare - KTM

12. Malou Jakobsen - KTM

41. Laura Raunkjær - Husqvarna


Mathias Gryning og Mads Sjøholm var klar til at repræsentere Danmark i EMXOpen-klassen, og de to var med hvor det skete, i den genopstandne klasse, der har fået sig en renæssance til i år. Mads Sjøholm var også med til de første afdelinger i Letland, imens Gryning kørte årets første EM-afdeling i dag i Arco di Trento. Mathias startede dagen med en ottendeplads i første heat, inden det blev til en plads som nummer 11 i andet heat. Det rakte til en placering som nummer 9 på dagen. Mads havde ikke heldet med sig i første heat, men han formåede at køre top 10 i andet heat, og sluttede derfor som nummer 11 samlet. Det lover godt for de næste to GP'er, der køres på tirsdag og på lørdag! Sejren løb franske Jimmy Clochet med.


Du kan finde alle resultater fra dagen her: https://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx


Husk at følge VM MXGP og MX2-klasserne i morgen klokken 11, live og gratis, på Dplay!

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page