top of page

STAFF BLOG: Goonerens Guide til Guldet – Part 1: Cyklen

Han læner sig imod hegnet ind til banen, der hvor der tydeligt står at ophold er strengt forbudt. Og straffes med karantæne og et spark i skridtet. Han er kold. Strå i munden, handsker i to forskellige farver og en hårstil han tydeligvis selv har lavet, med et svedebånd, en køkkensaks, tålmod og ufattelige portioner dårlig stil. Han har et navn, men det er glemt for længst. Han har sit eget kartotekskort hos forbundet. Microerne tror han er en sagnfigur. Dig og dine kammesjukker kender ham kun som ”Gooneren”. (Eller ”Ham-som-drikker-kædespray”). Han er verdensklog. Har sejlet på alle slags crossbaner. Og omtaler sig selv i tredje person.

Han kender alt til mx, og deler gerne ud af sine erfaringer. Første lektion omhandler motorcyklen. Så drop de dyre træningsskoler, find fjerpennen frem og lyt til Goonerens Guide til Guldet.

Gashåndtaget: ”Er først og fremmest det ENESTE der skal bruges for at køre stærkt. (Er I med rollinger?) Derfor drejer det sig bare om at rive så hårdt som muligt, holde håndtaget i bund og så justere på koblingen hele banen rundt. Lidt sand indenunder hjælper med at holde det på plads. (Sig så ikke at styrt ikke hjælper på noget. Harharhar). Bland det daggamle sand med olie, så du ikke bliver træt i nallerne af at holde håndtaget i bund”.

Forbremsen: ”Hører til iblandt pyntegenstandene på cyklen. Ligesom luftfilteret. Hør efter!” Gooneren snyder næsen i fingrene, og tørrer det af i sin trøje. ”Når forbremsen knækker under første træning, så lad den derfor være knækket. Den sidder alligevel bare i vejen. Bagbremsen giver dig al den kontrol du skal bruge. Træd hårdt på den i sidste øjeblik, og en fed udskridning sikrer dig opmærksomhed – både fra de flotte crosstøser og medierne”.

Hjulene: ”Hjulspin er fedt. Og sådan er det. Derfor kan alt for mange knopper på dækkene forhindre dig i at fremstå som en pro. En god brænder, på et sted med asfalt, inden heatet, hjælper dig med det problem, og sørg så for at køre så længe som muligt på dine dæk. (Dette sikrer dig samtidig, at alle officials ved hvem du er)”.

Fodhvilerne: ”Har tit for vane at klappe op når du slæber fødderne efter dig. Derfor må der tages drastiske midler i brug for at få dem til at blive nede. Hvis du ikke kan bruge et svejseapparat – eller de ikke har et på det traktorværksted hvor du arbejder – så kan kædespray blandet med sand også klare ærterne. (Det samme gælder i øvrigt hvis du er på en genstridig date. Harharhar)". Goonerens latter minder om negle imod en tavle.

Gejl: ”Er for svanser. Numre tegnet med sprittusch, et klistermærke fra en regional ølproducent på den ene side af tanken og ordet ”Spritbrænderen” klippet ud af et viskestykke og syet bag på trøjen er alt du behøver. Plastik og skjolde er bare ekstra vægt. Jo mere du saver af dem med din nedstryger, jo bedre. Kom i gang!”

Sædet: ”Her er det til gengæld vigtigt at have udstyret i orden. Dine konkurrenter er altid idioter og står op når de kan sidde. Vi ved bedre. Flå betrækket af og gør indmaden fugtig. Når det begynder at gå i opløsning bliver det automatisk blødere, og sikrer dig maksimal komfort når du går igennem bremsehullerne for enden af langsiden med fuld gas. Et nyt betræk fikses nemt af et gammelt gardin”.

Holeshot-device: ”Er for bøgser’. Sådan er det”.

Affjedringen: ”Er i bund og grund ligegyldig, og skabt af producenterne for at tjene flere penge. Men vi har luret dem. (Svinehunde). Det er både dyrt og tidskrævende at gå til en fagmand og få den slags fikset. Spild af penge. At få indstillet affjedring klares nemt med en rørtang. Spørg eventuelt om hjælp fra ham der er til alle træninger og som giver råd ingen har bedt om. Og desuden ikke ejer en motorcykel”.

Udstødningen: ”Er en ond, ond opfindelse fra fjolserne i FIM og deres kapitalistiske kumpaner. Hvis du absolut er tvunget til at have den på, så sørg for at lave et par huller i den, så motoren kan komme af med det hele. Det giver mindst 11 heste og 20 kilometer på toppen i medvind. Som en bonus giver det en fed lyd”. Gooneren simulerer her lyden med munden. Du undgår spyt-kaskaden ved at lave et rullefald til venstre.

Grebene: ”Skal helst sidde så de ikke er i vejen for dine fingre. Derfor kan de med fordel peges så meget nedad som muligt. Alternativt opad. Håndbeskyttere kan være en god ting, men kun hvis du altid kører et sted uden sten. Sådanne kan hurtigt brække dine flotte håndbeskyttere af, og det ville være en skam”.

Og så er det ellers bare ud og øve sig, og håbe på at du stadig lever til Part 2. Af sted drenge og piger!

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page