top of page

STAFF BLOG: Goonerens Guide til Guldet – Part 3: Takt og tone

Gooneren har taget plads på en trebenet havestol – udmattet af at fortælle. Hans trøje er revnet i venstre side, og er signeret af Jean-Michel Bayle. ”Eneste rajtie’ småkravl”, skoggerler han. Bukserne har han stjålet fra en ungdomsklub. Han har sparket sine støvler af – den ene er fra krigens tid, den anden bare en træsko – og lufter nu tæerne for vinden. De har ikke været vasket siden kongen hed Gorm. Han klør sig i øret med en smøg, inden han stikker den i gabet. Nonchalant stryges en tændstik imod miljøstationen bag ham.

”Men det kan ikke alt sammen handle om at køre på motorcykel, må I forstå. Der er også et større billede af det at færdes i motocross”. Han hoster langt og rallende. ”Det forventes at I ved hvordan man opfører sig. Hvad enten I er med som tilskuere, officials eller kørere, så er der et kodeks som det forventes at I overholder”. Gooneren tager en tår af en øl han har fundet. Etiketten er udvasket, men du kan læse ordene ”Carlsberg i 40 år”. Flasken er krakeleret. Og der er læbestift på kanten.

”Emma Gad var en forskruet skøge, og moderne pli er for aristokratiske tøsedrenge. Her er alt hvad I skal vide om den sag”.

Vær beredt!

”Stævneleder, dommer og modstandere har alle dage konspireret imod dig og din brændende tørst efter det klubmesterskab. Det er et faktum. Du ved at de ville spytte på dig hvis de kunne, så derfor er det bedst at komme dem i forkøbet og kalde dem bøsserøve og tudefjæs som det første. Uanset om de har sagt noget til dig eller ej. Dommeren har alligevel tænkt sig at forpurre dine chancer for at vinde, med grundløse hentydninger til noget han kalder: ”Reglementet”. En sviner skal han have. Teknisk set kan man købe dit ”Jet-Deluxe” højoktan-sprøjt i udkanten af Bratislava, så du overtræder faktisk ingen regler. Og desuden så du slet ikke det gule flag du skulle have sprunget for. Flagposten havde det ikke engang oppe. Dækmærkerne i hans ansigt har han vel selv tegnet. Det skvat. Konkurrenterne klarer vi ved at pisse i deres tanke når de varmer op. Bøgser’”

Så tvivl!

”Ethvert nyt tiltag og enhver ny ide fra forbund des lige, er skabt personligt for at give dig sidestik og kronisk nedgroede tånegle. Miljøet omkring motocross ikke alene regner med, de også forventer, at du gør oprør. Dette gøres selvfølgelig bedst anonymt på nettet, så folk kan tage stilling til din sviner uden at skulle tænke for meget over hvor den kommer fra. En sådan skrives samtidig bedst med hyppig brug af ordene, ”jeg synes”, ”fuck (samt gradbøjninger af dette)” og ”klaphatte”. Gør også brugen af nutids -r konsekvent forkert. Ellers tror folk bare at du er en nørd. Og en svans. Og det er du jo ikke interesseret i. Desuden bliver sandsynligheden for at din klagesang bliver hørt større, hvis du kalder alle der er uenige for ”bøsser”. Jo mere jo bedre. Undgå at komme med alternative forslag til problemet. Det er bedre forbund og klubber tænker sig om igen på dine vegne. Den slags har du ikke tid til”

Vær storsnudet!

”Uanset hvilken rolle du spiller når du er til løb, så er det for guds skyld vigtigt at du er dig selv bevidst. Overdrevent bevidst. Det forventes at du altid har svar på rede hånd – også selvom folk ikke har bedt om din mening. Det gælder om at bygge sig selv op til et niveau som cross-gud. Den mest alvidende på sit felt. Stå derfor gerne højlydt og diskuter (med dig selv), hvor mange klik på rebounden din dæmper skal have, for at kunne raile det lange højresving efter mål bedst muligt. (Bemærk at jargonen også er vigtig). På den måde får du hurtigt beundrere. Der samtidig er ligeglade med at du reelt aldrig fik startet din Husaberg da starten gik, fordi du glemte at hælde olie på. Og desuden var plakatfuld hele dagen igennem”. Gooneren holder her en lille pause. Som er den sidste linje noget han personligt har oplevet. Han tyr' til ølflasken for trøst. Ræber, og fortsætter så.

Magt er godt!

”Der findes få ting der kan forvandle et menneske i denne verden. Snaps. Overdreven tro på noget spirituelt. Og så en gul undertrøje med huller i. Især hvis der lige er klasket en titel bagpå med blokbogstaver. Skulle du en dag blive sat til at bevogte leddet ind til ventezonen, så er det vigtigt at du gør dig umage for at spille rollen. En ultra karikeret Boris Karloff er et godt sted at starte. Alle forventer det. Slå et stift ansigtsudtryk op, skyd brystet frem og begynd at grynte af alle der henvender sig til dig. Det hele drejer sig om at de skal forstå, hvor meget magt du egentlig har. Alle spørgsmål besvares med et brøl. Overtrædelse af reglementet med et korrekt nakkeskud. (NB: Skulle det være en micro/mini-kører der ufortjent fortjener din brølen, så skal forældrene inddrages. Brøl også af dem. Gerne uforståeligt, med dialekt, uden logik og uden anvisninger til hvordan de udbedrer problemet. Lorteunger...)”

Spis grillpølser

”Det er bare sund fornuft og går lige i gasarmen”

Småtingene er vigtige

”Nævn de store kanoner ved fornavn – som var I bedste venner. Kør uden beskytter på det forreste kædetandhjul. Sørg for overlagt at køre ud i den forkerte træningsgruppe osv. Alle disse ting er af største betydning, og VIL kategorisere dig som badass. Som en anti-autoritær hævner. Jo flere små nøkker du tillægger dig, jo bedre synes folk om dig. Og jo flere minier vil begynde at se dig som faderfigur. Nakkekraver, albuebeskyttere og den slags er bøss’, og bør ikke benyttes. Bor din crosser op hvis du kan komme til det, (et tilpas skarpt pælebor og godt med knofedt kan være vejen frem) – der er ikke nogen der har råd til at tjekke det alligevel. Brok dig over konkurrenterne – selv over det mindste. Overtræder de ingen regler, så find på dine egne. De kender alligevel heller ikke reglementet. Spring over på vej ud til starten. Skær over banen. Spil høj musik i ryttergården. Find selv på flere”.

”Og så må I sgu selv finde ud af resten. Så er det ikke min skyld at I ikke bliver superstjerner, og får lov at drikke brændevin med Everts. Det gamle svin”. Gooneren bliver råbt an fra klubhuset. De vil have ham ud med et flag. Han råber noget tilbage, og beder dem om at ”dingle fra strikken”. Du tror du forstår hans hentydning, imens du kigger på dine noter.

Tør du blive til Part 4? Du begynder at tvivle...

Læs første del af Goonerens Guide til Guldet her

Læs anden del af Gooneretns Guide til Guldet her

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page