top of page

Puklet som et ondt år - MXGP

Bedre sent end aldrig, en race report skal I have! I weekenden var der budt op til dans på den traditionsrige bane i Valkenswaard, Holland, og der var kvitteret med ekstra store buler + de sædvanlige, på banen, der var ændret en knivspids fra sidste år. Heldigvis holdt de danske islæt Glen Meier, Julie Dalgaard og Line Dam Nielsen hovederne kolde da det gik løs, og kom fra Holland med point til gamle Danevang. Julie Dalgaard har desuden lige sendt os en lille beretning, som I får her i artiklen.

MXGP

I den store klasse stod der Antonio Cairoli på det hele. Italieneren var i hvert fald hurtigst, men et smadret forhjul i første heat vekslede hans førsteplads til en tredjeplads. Det heat blev i stedet vundet af Gautier Paulin, der så måtte give op overfor et brækket kraveben og en brækket tommelfinger efter et styrt i andet heat. Det betød at vejen var banet for #222, og han snuppede sikkert den samlede førsteplads på dagen. Det gjorde han foran Jeremy van Horebeek og Kevin Strijbos, imens Clement Desalle og Joel Roelants lukkede og slukkede i top 5.

Resultat, Holland:

1. Antonio Cairoli - KTM

2. Jeremy van Horebeek - Yamaha

3. Kevin Strijbos - Suzuki

4. Clement Desalle - Suzuki

5. Joel Roelants - Honda

6. Tyla Rattray - Husqvarna

7. Steven Frossard - Kawasaki

8. Gautier Paulin - Kawasaki

9. Tanel Leok - TM

10. Evgeny Bobryshev - Honda

MX2

Var der nogen der kunne fange Jeffrey "The Bullet" Herlings? Nej... Bestemt nej... Den forsvarende mester sprintede fra alt og alle, og kunne med Arnaud Tonus uheldige første heat, også tage den røde nr. plade tilbage. Bag ham tog Romain Febvre og Jordi Tixier de sidste pladser på podiet. Valentin Guillod og Tonus lukkede og slukkede i top 5.

Resultat, Holland:

1. Jeffrey Herlings - KTM

2. Romain Febvre - Husqvarna

3. Jordi Tixier - KTM

4. Valentin Guillod - KTM

5. Arnaud Tonus - Kawasaki

6. Dylan Ferrandis - Kawasaki

7. Aleksandr Tonkov - Huqvarna

8. Jose Butron - KTM

9. Julien Lieber - Suzuki

10. Tim Gajser - Honda

EMX125

Unge Glen Meier startede roligt til første afdeling, men i Holland var det som om at danskeren var kørt varm. Flot kørsel sikrede ham en ottendeplads på dagen. I spidsen er hollandske Davy Pootjes gået i udbrud, og han vandt på hjemmebanen.

Resultat, Holland:

1. Davy Pootjes - KTM

2. Alvin Östlund - Yamaha

3. Max Engelen - KTM

8. Glen Meier - KTM

WMX

I kvindeklassen var to danske piger mødt op, og der var faktisk både de første VM-point til Line Dam Nielsen, samtidig med at der var flere VM-point til Julie Dalgaard, der jo også kørte flot i Italien runden før. Og det selvom begge piger kæmpede lidt med starterne. Løbet blev vundet af australske Meghan Rutledge.

Her er hvad Julie Dalgaard kunne berette om sin tur:

"I weekenden gik turen til VM i Valkenswaard i Holland. Banen så fed ud og jeg glædede mig bare til at komme ud at køre! I kvalen' lagde jeg ud med at få sat den 18. bedste tid, hvilket jeg havde det okay med! Dog fik jeg en rigtig dårlig start i første heat, men jeg fik kørt mig godt op igennem feltet som 14’er, lige indtil en anden kører og jeg kørte lidt tæt race. Måske lidt for tæt... Hvilket desværre ikke var til min fordel. Det satte mig tilbage til en 26. plads og med kun få omgange tilbage var det begrænset hvad jeg kunne nå. Jeg fik dog kørt mig op som 21’er, som efter omstændighederne var okay. Jeg glædede mig samtidig meget til søndagens 2.heat, så jeg kunne få rettet op på lørdagens 1.heat. Igen kommer jeg dog ikke helt godt fra start, men ligesom i 1.heat får jeg kørt mig godt op igennem feltet - denne gang med lidt mere succes og ender som 14’er, hvilket jeg er tilfreds med! Igen, en alt for fed oplevelse, som jeg forhåbentlig får mange flere af! 4. afdeling af VM i Frankrig kan jeg dog ikke deltage i, men 5. afdeling som finder sted i Teutschenthal i Tyskland d. 22/6 ser jeg meget frem til!"

Resultat, Holland:

1. Meghan Rutledge - Kawasaki

2. Kiara Fontanesi - Yamaha

3. Natalie Kane - KTM

19. Julie Dalgaard - Yamaha

21. Line Dam Nielsen - Yamaha

Næste afdeling af VM er allerede i den kommende weekend i Spanien, og vi glæder os!

Foto: Youthstream 2014 @ M. Zanzani

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page