top of page

Rapport fra Honda 150 EM i England - J.Ø. ARTS Racing

Honda har globalt et stort fokus på at støtte udviklingen af unge talenter indenfor motocross-sporten, og startede derfor sidste år Honda 150 European Championship.

Dette mesterskab giver 11-14-årige muligheden for at vise deres talent på et højt internationalt niveau, og løbene køres i 2014 som en junior supportklasse til 5 af de europæiske afdelinger af VM (Holland, England, Tyskland, Tjekkiet, Belgien)

Honda stiller crosser til rådighed og betaler for tilmelding m.m., og det eneste man skal have med til løbene er sit udstyr og en hjælper. Honda sørger for at CRF150’erne er standard og 100% identiske, så alle konkurrerer på helt lige vilkår.

Den samlede vinder af mesterskabet får en fuld EMX250 sæson betalt på en works HRC Honda.

Normalt udvælges kørerne til hver sæson på forhånd af Honda og FIM, men ved afbud er der mulighed for at komme med og prøve kræfter med de hurtige.

Det var netop det, der var gjorde at de 2 B-kørere Jonas Ø. Bjerrum og Magnus Ø. Nielsen fik mulighed for at komme til start til Englands MXGP 2014 på Matterley Basin banen d. 24. og 25. maj. Her fik de deres første store internationale sug i maven med 2 heat á 20 min. + 2 omg.

Efter deres 2. heat kunne de lige nå over og se EMX250, hvor de heppede på DK bedste MX2-kører i øjeblikket, Thomas Kjer Olsen, der lige var opereret i en finger et par dage inden, men alligevel klarede sig helt fantastisk.

Så kom MX2 VM med Jeffrey Herlings og den talentfulde Honda-kører Tim Gejser, der fik sin første podieplacering.

Til sidst var der opvisning at superkøreren Antonio Cairoli i MX1.

Efter denne intense race-weekend var det 2 meget glade og oplevelses-mættede Honda CRF150-kørere, der kom hjem til Danmark!

Det skal også nævnes at en Honda CRF150 er den eneste mini-crosser, der rent kørestilmæssigt forbereder en kører på de større firtaktere, og er derudover ekstrem billig i vedligeholdelse.

SIDSTE NYT: Magnus Ø. Nielsen har netop fået bekræftelse på at komme til start til 3. afdeling i Teuschenthal i den kommende weekend.

Se meget mere på www.honda150championship.com

Tekst/foto: Lars Meller/JØ/Honda

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page