top of page

Gang i løjerne i Tyskland - MXGP

Der var rigtig godt med danskere i aktion i Teutshenthal i Tyskland i dag, da 11. afdeling af VM i motocross rullede over banen sydvest for Berlin. Der var dog noget blandede bolsjer til de danske lykkeriddere, men der blev kæmpet over hele linjen, og det var virkelig godt at se. Det gjorde der såmænd også igennem resten af feltet, men til slut var det alligevel en hollænder og en belgier der kunne tage dagens største trofæer med hjem.

MXGP

Efter hans kørsel til sidste års MXoN så var der lagt op til endnu en Antonio Caroli opvisning - også efter sidste rundes suveræne GP i hjemlandet. Men den forsvarende mester var helt ved siden af sig selv af influenza, og måtte til slut nøjes med fjerdepladsen. Sejren gik til Clement Desalle, imens en tilbagevendt Max Nagl sejrede i første heat og kunne indtage andenpladsen. Jeremy van Horebeek var på podiet igen, igen, igen...

Resultat, Tyskland:

1. Clement Desalle - Suzuki

2. Max Nagl - Honda

3. Jeremy van Horebeek - Yamaha

4. Antonio Cairoli - KTM

5. Kevin Strijbos - Suzuki

6. Shaun Simpson - KTM

7. Tommy Searle - Kawasaki

8. David Philippaerts - Yamaha

9. Davide Guarneri - TM

10. Milko Potisek - Yamaha

MX2

Thomas Kjer Olsen var til start i hans første VM GP nogensinde, og der er bare meget forskel på EM og VM. Men når det så er sagt, så kæmpede den lange dansker bravt, men point blev det ikke til, selvom han kom så sæt på som overhovedet muligt. En 21. og en 26. plads blev det til for TKO. Sejren gik til Jeffrey Herlings, foran en suverænt kørende Tim Gajser. Jordi Tixier sluttede podiet af.

Resultat, Tyskland:

1. Jeffrey Herlings - KTM

2. Tim Gajser - Honda

3. Jordi Tixier - KTM

4. Valentin Guillod - KTM

5. Romain Febvre - Husqvarna

6. Dylan Ferrandis - Kawasaki

7. Julien Lieber - Suzuki

8. Jose Butron - KTM

9. Christophe Charlier - Yamaha

10. Jeremy Seewer - Suzuki

28. Thomas Kjer Olsen - Honda

WMX

Julie Dalgaard var igen på startlisten til VM for damer, og Julie er efterhånden ved at have fået bidt sig fast. Det resulterede nemlig i to gode heat i dag, hvor hun kom fra Tyskland med en samlet 12. plads. Dagens ræs blev vundet af australske Meghan Rutledge.

EM125

Glen Meier var hurtig i går, men desværre var der uheld til danskeren i første heat. I søndagens andet heat var det dog en anden historie, og Glen kørte en flot 6. plads hjem. Det betød en placering som nr. 11 på dagen, der blev vundet af hjemmebanehelten Brian Hsu.

EM150

Der var også dansk deltagelse i den lille EM-klasse, og Magnus Nielsen kæmpede bravt i det internationale felt. Han sluttede dagen som nr. 25. Det hele blev vundet af Albie Wilkie fra England.

Foto: Steffen Schollbach / www.pixel-cross.com

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page