top of page

Danske point i Uddevalla - MXGP

Der var rigtig mange danskere til start i søndagens heat også i Uddevalla, og der var igen point for deres flid. Og til de mange danskere der havde taget turen til Glimminge Motorstadion for at heppe, var der ligeledes rigtig godt race til øjnene over hele linjen. Godt vejr og glimrende kampe, og VM-karavanen kom et skridt tættere på at finde en endelig sejrherre.

MX1

Nikolaj Larsen var tilbage i MX1, og det blev et glædeligt gensyn for ham. En plads som nr. 15-25 i dagens to heat, sikrede ham nemlig en placering som nr. 19 på dagen. Antonio Cairoli var helt suveræn i spidsen, og kunne knusende sikkert tage sejren foran Jeremy van Horebeek og Kevin Strijbos.

Resultat, Sverige:

1. Antonio Cairoli - KTM

2. Jeremy van Horebeek - Yamaha

3. Kevin Strijbos - Suzuki

4. Max Nagl - Honda

5. Tommy Searle - Kawasaki

6. Steven Frossard - Kawasaki

7. David Philippaerts - Yamaha

8. Shaun Simpson - KTM

9. Davide Guarneri - TM

10. Ken de Dycker - KTM

19. Nikolaj Larsen - Honda

MX2

Og historien gentager sig selv. Jeffrey Herlings gjorde nemlig Cairolis bedrift efter i den lille klasse, og kunne lade sig hylde som vinder efter to heatsejre på dagen. Andenpladsen tog hans teamkammerat Jordi Tixier sig af, imens Tim Gajser imponerende fik kørt sig på podiet igen.

Resultat, Sverige:

1. Jeffrey Herling - KTM

2. Jordi Tixier - KTM

3. Tim Gajser - Honda

4. Valentin Guillod - KTM

5. Romain Febvre - Husqvarna

6. Dylan Ferrandis - Kawasaki

7. Aleksandr Tonkov - Husqvarna

8. Jose Butron - KTM

9. Christophe Charlier - Yamaha

10. Jeremy Seewer - Suzuki

EMX250

Thomas Kjer Olsen og Benjamin Strate havde kvalificeret sig til de pointgivende heat, og der blev gået til stålet som altid i EM-klassen. Thomas endte med at forlade Glimminge Motorstadion med en 8. plads, imens Benjamin kørte sig til en plads som nr. 24 efter et godt første heat. Sejren gik til Brian Bogers fra Holland.

EMX300

Der var også to danskere med i 300cc 2-takts klassen, og her kunne Rasmus Lykke og Marcus Vendelbo kæmpe sig hjem lige efter hinanden som henholdsvis nr. 13 og nr. 14. Samuele Bernadini vandt afdelingen i Uddevalla.

Næste gang gælder det afdelingen i Finland, hvor også EM 65 og 85 skal afgøres.

Foto: Youthstream 2014 @ M. Zanzani

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page