top of page

Dannebrog blafrede i modvind - MXGP

Der var mange danskere tll start i Finland - alle i EM-klasserne - til weekendens afdeling af VM. Og fordi de alle sammen var til EM, så betød det også at de alle kørte deres første heat i dag. Desværre var der en del uheld i sprøjten for de danske drenge, der forhåbentligt kan nå at indhente noget af det tabte i morgen. Men når det så er sagt, så var det ikke helt skidt, og danskere i top 5 på trods af uheld kan man vel ikke være utilfreds med?

EMX65

Rasmus Pedersen var udset til at være den helt store oplevelse, men desværre havde den unge dansker svært ved at finde melodien på Hyvinkää. Han var dog med i toppen hele vejen igennem, men i dagens første heat førte et styrt til at han måtte tage til takke med sjettepladsen. Foran ham var 65-klassens anden dansker, Magnus Smith, dog klar og i hopla. Magnus tog sig af femtepladsen i heatet, der blev vundet af svenske Noel Nilsson.

EMX85

I 85-klassen havde vi også danskere med. To styk Mikkel - Haarup og Larsen. Og især førstenævnte var med helt i toppen i dagens første heat. Mikkel Haarup tog fjerdepladsen, imens Mikkel Larsen røg i problemer, og blev noteret for en plads som nr. 29. Heatet blev vundet af belgiske Jago Geerts.

EMX250

Thomas Kjer Olsen kunne ikke finde melodien i Finland, og i heatet måtte han udgå allerede tidligt. Det betød en streg i regningen for TKO, men lad os håbe at han tager en grusom hævn i morgen. Dagens heat blev vundet af Brent van Doninck.

MXGP

I VM-klasserne var alt som det plejer. Antonio Cairoli vandt et sjældent kvalheat, og den forsvarende mester ligger derfor lunt i svinget til de pointgivende heat i morgen. Han har dog stadig Jeremy van Horebeek halsende efter sig som en skygge, og belgieren var igen på plads i top 3. Shaun Simpson lukkede og slukkede i top 3, imens Rui Goncalves og Tommy Searle endte med at udgøre resten af top 5. Og lad os da lige bemærke at svenske Filip Bengtson kørte en sjetteplads hjem, efter at have været hurtigst i tidskvalen. Heja Sverige, når vi nu ikke har danskere med!

MX2

Var der nogen der sagde Herlings? Det er sådan set også lige meget, for han vandt i hvert fald dagens kvalheat. Det var dog kun knebent foran Dylan Ferrandis, og de to henviste derved Valentin Guillod til tredjepladsen. Petar Petrov og den lokale helt, Harri Kullas, lukkede og slukkede i top 5.

Bliver det spændende i morgen? Det tror vi nok det gør!

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page