top of page

Mathias Gryning beretning fra Zwartecross

Zwartecross er en hollandsk festival, hvor motocross spiller en stor og central rolle. I tusindtal strømmer folk til for at være en del af den hvert år, og da det løb af stablen i sidste weekend, så var der et dansk navn på deltagerlisten. Mathias Gryning var nemlig blevet inviteret til at køre med, og uden rigtig at vide hvad han kastede sig ud i, drog han afsted imod det hollandske. Her er en lille beretning fra ham om løjerne.

Mathias Gryning: "Zwartecross Festival er noget unikt - en oplevelse alle crossfolk skulle unde sig. Motocross, mærkelige biler, motorcykler og 185.000 festglade mennesker taler for sig selv. En begivenhed der tiltrækker regionens store navne, og som bliver båret frem af det store antal tilskuere. Det er så hårene rejser sig på armene hele banen rundt.

For at starte et sted, så ankom vi til banen onsdag nat. Torsdag gik derfor bare med at pakke ud, gøre klar og kigge på omgivelserne. Den store festival-camp havde åbnet så småt, så der var allerede godt gang i den. Fredag skulle jeg træne lidt, og det gik egentlig rigtig fint. Jeg følte mig godt tilpas og havde det sjovt. I 1. heat fredag fik jeg dog en dårlig start, men jeg fik kørt mig lidt op, inden jeg så væltede og endte som nr. 24. Både 450'erne og 250'erne kører sammen i en stor klasse, så min Suki var på overarbejde for at hænge på. Fredag aften sværmede hele området med mennesker. Alle var glade og fyrede den af på de store scener.

Lørdag skulle jeg først køre heat kl 17, så der var tid til at nyde de mange indtryk fra festivalen. Stemning var der ikke mangel på. 2 heat lørdag gik ret godt. Jeg fik en ok start og røg lidt frem og tilbage - havde nogle fede kampe med et par at de store drenge - og endte som 20'er. Lørdag aften blev brugt på at se alt det vi gik glip af den første aften. Det kræver et par dage at komme pladsen rundt!

Søndagens 3. heat gik også rigtig godt. Jeg kom godt fra start og var med helt fremme i starten med de store navne. Jeg faldt dog lidt ned og endte som 16'er. I 4. heat søndag gik det igen min vej. Jeg fik dog ikke den bedste start, men jeg kæmpede mig godt op igennem feltet (i al beskedenhed) og endte på en 18. plads. Jeg blev samlet nr. 17 til Zwartecross.

Alt i alt en super fed og sjov oplevelse, at være en del af festivalen og møde så mange festglade mennesker, der ved hvordan motocross skal fejres og hujes frem. Det skal helt sikkert gentages næste år!"

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page