top of page

Gode danske glimt - MXGP

Lørdag er traditionen tro kval'dag til VM, men for alle os med øjnene rettet imod EM-klasserne, så betyder det også at de danske drenge skulle i ilden om pointene til weekendens første heat. EMX125, EMX250 og EMX300 havde alle dansk deltagelse, og der blev høstet point til gode gamle Dannebrog i det dybe sand på Lommel. Men strabadserne er ikke ovre endnu. Andet heat venter i morgen...

EMX125

Glen Meier var kommet i hænderne på sandet og på de sædvanlige specialister der altid dukker op på Lommel. Men Glen gik på med krum hals, og det kastede point og en position som nr. 18 af sig til slut. Heatet blev vundet af svenske Alvin Östlund.

EMX250

Thomas Kjer Olsen havde i dagens anledning fået selskab af Sam Korneliussen - der havde fået chancen hos TM - og begge danskere formåede at kvale' ind til de pointgivende heat. Thomas tog sig af ottendepladsen, imens Sam sluttede første heat som nr. 26. Calvin Vlaanderen vandt heatet.

EMX300

Der var også to danskere til start i 300-klassen, og her var især Rasmus Lykke rigtig godt kørende, med en tiendeplads til følge. Marcus Vendelbo kæmpede sig igennem sandmasserne som nr. 18. Samuele Bernadini vandt heatet.

MX2

I MX2-klassen jagter en masse franskmænd stadig VM-titlen (selvom Herlings rygtes tilbage til Mexico), men det var dog en englænder der tog teten. Max Anstie tog sig nemlig af sejren i kvalheatet, og det for næsen af Romain Febvre.

MX1

Antonio Cairoli har ikke for vane at vinde kvalheat, men på Lommel gjorde han en undtagelse. TC222 kører derved først til bommen i morgen, og det gør han foran Jeremy van Horebeek og Kevin Strijbos.

Foto: Youthstream 2014 @ M. Zanzani

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page