top of page

EM afgjort i sandet. VM-spændingen lever - MXGP

VM-klasserne har endnu et par GP'er tilbage, men Lommel var endestationen for dette års sidste EM-serier. EMX125, EMX250 og EMX300 skulle afgøres i det belgiske sand, og der var danskere med hele vejen. Dermed dog ikke være sagt, at MXGP og MX2-klasserne ikke var spændende i Belgien, for det var de. Og meget mere til. Nu venter Brasilien og Mexico forude.

EMX125

Glen Meier har haft op og nedture igennem sæsonen. Men det danske stjernefrø sluttede 2014-udgaven af med en placering som nr. 16 i søndagens andet heat, og derved kan han se tilbage på sæsonen som samlet nr. 15. Svenske Alvin Östlund vandt på Lommel, men i det samlede regnskab var det tyske Brian Hsu der tog sig af titlen.

Resultat, EMX125 2014

1. Brian Hsu - Suzuki

2. Alvin Östlund - Yamaha

3. Davy Pootjes - KTM

15. Glen Meier - KTM

EMX250

Thomas Kjer Olsen var inde i top 10 i gårsdagens heat, men i det sidste heat i dag søndag, havde han ikke heldet med sig. En anden kører fældede ham, men han kan alligevel glæde sig over at slutte som nr. 6 i EM. En plads fra målsætningen. Sam Korneliussen kom desværre ikke til start i andet heat. Afdelingen i Lommel blev vundet af Brian Bogers, imens engelske Steven Clarke med det yderste af neglene bliver mester - á point med Bogers.

Resultat, EMX250 2014:

1. Steven Clarke - KTM

2. Brian Bogers - KTM

3. Adam Sterry - KTM

6. Thomas Kjer Olsen - Honda

48. Benjamin Strate - Kawasaki

EMX300

Rasmus Lykke og Marcus Vendelbo var igen i ilden i 300cc-klassen, og her var det igen Rasmus der var bedst kørende. Han sluttede andet heat som nr. 14, men det rakte desværre lige akkurat ikke til en plads i top 10. Nr. 11 til Rasmus, og med Marcus' plads som nr. 17 i andet heat, kunne han også glæde sig over en plads som nr. 17 i det samlede regnskab på dagen. Mike Vanderstraeten vandt i Belgien, imens Samuele Bernadini tog sig af mesterskabet.

Resultat, EMX300 2014:

1. Samuele Bernadini - TM

2. Marco Maddii - KTM

3. Lewis Gregory - Yamaha

19. Rasmus Lykke - KTM

31. Marcus Vendelbo - KTM

Resultat, EMX150 2014:

1. Albie Wilkie - Honda

2. Jere Haavisto - Honda

3. Albin Larsen - Honda

30. M. Nielsen - Honda

MX2

I den lille VM-klasse var der lagt op til endnu en nervepirrende kamp, hvor Jordi Tixier kulle forsøge at hale Herlings' forspring i land. Men ind fra højre kom højtændte Max Anstie, og som trold af en æske tog han sejren på Lommel. "Now we are ready to rip", udtalte han efterfølgende... Tixier måtte nøjes med andenpladsen foran landsmand Ferrandis.

Resultat, Lommel:

1. Max Anstie - Yamaha

2. Jordi Tixier - KTM

3. Dylan Ferrandis - Kawasaki

4. Romain Febvre - Husqvarna

5. Tim Gajser - Honda

6. Aleksandr Tonkov - Husqvarna

7. Glenn Coldenhoff - Suzuki

8. Valentin Guillod - KTM

9. Pauls Jonass - KTM

10. Petar Petrov - Yamaha

MXGP

Antonio Cairoli satte sejren over styr for en uge siden. Den fejl havde han ikke tænkt sig at begå igen. To knusende kontrollerede heatsejre blev vekslet til endnu en GP-sejr, og så sejlede han blot endnu længere væk i den samlede stilling. Ken de Dycker var tilbage fra de døde på andenpladsen, imens Shaun Simpson leverede årsbedste med en tredjeplads i Belgien.

Resultat, Belgien:

1. Antonio Cairoli - KTM

2. Ken de Dycker - KTM

3. Shaun Simpson - KTM

4. Gautier Paulin - Kawasaki

5. Kevin Strijbos - Suzuki

6. Marc de Reuver - Honda

7. Deal Ferris - Husqvarna

8. Jeremy van Horebeek - Yamaha

9. Tyla Rattray - Husqvarna

10. Steven Frossard - Kawasaki

Nu går der en måned inden MXGP-serien vender tilbage i Brasilien og Mexico. Og så skal det hele afgøres!

Foto: Youthstream 2014 @ M. Zanzani

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page