top of page

Kong Kenny kåret i Utah - AMA

Historien om en europæer der kan få succes i USA, har altid været lidt motocross-sportens svar på en superhelte-fortælling. For der er langt fra blot at vinde et mesterskab, til at få egentlig succes, men i aftes blev en sådan historie en realitet. En mandfolke-præstation af dimensioner kan man sige. De amerikanske mesterskaber blev afgjort i aftes i Utah, og en masse godt race, afgjorde hvor det ædle metal skulle hænges om halsene til slut.

450 Class

Lad os starte med det alle snakker om. For Ken Roczen vandt sit mesterskab med en fjerdeplads i Utah. Men for at forstå storheden i det, så må man se det hele med et bredere perspektiv. At vinde den store klasse i rookie-sæsonen er nemlig en bedrift i sig selv, men når man samtidig har formået at vinde amerikanernes hjerter, så har man vundet en større sejr end man lige skulle tro. Måske den største i moderne motocross? Bragende flot gået af Ken Roczen. 20 år og allerede mester i 450-klassen. Hvad kan det ikke ende med? Dagens mand på Miller Motorsports Park var dog Trey Canard, der sikrede sig sejren foran Ryan Dungey og Eli Tomac. Det betød at Dungey tog sig af den samlede sølvmedalje, og Trey Canard tog bronzen.

Resultat, Utah:

1. Trey Canard - Honda

2. Ryan Dungey - KTM

3. Eli Tomac - Honda

4. Ken Roczen - KTM

5. Brett Metcalfe - Kawasaki

6. Ryan Sipes - KTM

7. Andrew Short - KTM

8. Fredrik Norén - Honda

9. Weson Peick - Suzuki

10. Justin Brayton - Yamaha

Samlet, 450:

1. Ken Roczen - KTM

2. Ryan Dungey - KTM

3. Trey Canard - Honda

4. Brett Metcalfe - Kawasaki

5. Eli Tomac - Honda

6. Andrew Short - KTM

7. Weston Peick - Suzuki

8. Josh Grant - Yamaha

9. James Stewart - Suzuki

10. Fredrik Norén - Honda

250 Class

Den lille klasse var afgjort på forhånd. Jeremy Martin vandt sit mesterskab i sidste weekend, men det var slet ikke nok for den unge mand og hans Yamaha. Martin satte nemlig en tyk streg under mesterskabet i Utah, ved at tage sejren i begge heat. Blake Baggett tog sig af dagens andenplads, imens Cooper Webb kom ind på tredjepladsen. Det betød i sidste ende at det også var sådan de sluttede i den samlede top tre. Baggett tog sølvet og Webb tog sig af bronzen.

Resultat, Utah:

1. Jeremy Martin - Yamaha

2. Blake Baggett - Kawasaki

3. Cooper Webb - Yamaha

4. Justin Bogle - Honda

5. Marvin Musquin - KTM

6. Chris Alldredge - Kawasaki

7. Joey Savatgy - KTM

8. Dean Wilson - Kawasaki

9. Zach Osborne - Honda

10. RJ Hampshire - Honda

Samlet, 250:

1. Jeremy Martin - Yamaha

2. Blake Baggett - Kawasaki

3. Cooper Webb - Yamaha

4. Marvin Musquin - KTM

5. Justin Bogle - Honda

6. Christophe Pourcel - Yamaha

7. Jason Anderson - KTM

8. Cole Seely - Honda

9. Jessy Nelson - Honda

10. Dean Wilson - Kawasaki

Det var alt for denne gang folkens. Næste udfordring for alle de amerikanske stjerner bliver Monster Energy Cup i oktober.

Foto: RacerX/Simon Cudby

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page